Turizmcinin umudu Ramazan Bayramı'nda!

Turizmcinin umudu Ramazan Bayramı'nda!

Sezona yüzde 100'e ulaşan doluluk oranı ile başlayan turizm sektöründe, Ramazanla birlikte iş kaybı yaşansa da, bayramın ''can suyu'' etkisi yaratması bekleniyor.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 321 kilometrelik sahil bandı, el değmemiş koyları ve tarihi dokularıyla turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay almaya başlayan kentin sahillerinde yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelenlerin sayısında da artış olduğunu söyledi.

Söz konusu durumun bu sezon daha da hissedilir bir hal aldığını anlatan Demir, ''Ramazandan önce otellerimiz neredeyse tamamen doluydu. Erken rezervasyonların dışında kalan taleplere ne yazık ki olumsuz yanıt verir durumdaydık. Ancak, Ramazanla birlikte işler ciddi bir şekilde düşüş yaşadı ve yüzde 50'yi bulan bir iş kaybı yaşadık'' dedi.

Ancak, bayrama günler kala yine erken rezervasyon talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

''Artık Mersin, tatilcilerin tercih ettiği bir mekan haline geldi. Öyle ki, bayrama 10 günden daha fazla bir zaman kalmasına rağmen, otellerimizin büyük bir kısmı, müşterilerine 'yer yok' demek zorunda kalıyor. Ama bu sorunu da önümüzdeki yıldan itibaren faaliyete geçecek olan yeni lüks otellerle aşacağımızı ümit ediyoruz.''

''TATİL ROTANIZDA MERSİN'İ UNUTMAYIN''-

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan da, Mersin'in her bir yanında turizm konusunda ciddi potansiyellerin hali hazır şekilde beklediğini belirtti.

Kentin turizm konusunda her geçen gün daha iddialı bir konuma sahip olduğunu anlatan Çalışkan, bayram için tatile çıkmak isteyenlere ''Tatil rotanızda Mersin'i unutmayın'' önerisinde bulundu.

Kenti tercih edecek turistlerin güneş, tarih ve kum keyfini bir arada yaşayabileceğine işaret eden Çalışkan, denetimlerini eksiksiz olarak sürdürerek, hizmet kalitesinde herhangi bir sorun yaşanmasını engellemeye çalıştıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.