Tünel Geçiş Ücreti Belli Oldu: 4 Dolar

Tünel Geçiş Ücreti Belli Oldu: 4 Dolar

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, tünel geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olduğunu belirtirken, tünelde her türlü güvenlik önleminin alındığı söyledi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, tünel geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olduğunu belirtirken, tünelde her türlü güvenlik önleminin alındığı söyledi. Tüneli kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise tünelden geçişi sırasında ilk ödemeyi yaparak Bakan Arslan'a 200 lira verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından Kazlıçeşme-Göztepe hattında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen ve inşaat çalışmaları Yapı Merkezi ve SK E&C ortaklığı tarafından yapılmakta olan Avrasya Tüneli Projesi'nde heyecanla beklenen "ilk otomobil yolculuğu" gerçekleşti.

20 Aralık'ta hizmete açılması için çalışmaların 7 gün 24 saat kesintisiz olarak ve büyük bir heyecanla yürütüldüğü Avrasya Tüneli'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'dan ve Avrupa yakasına deniz tabanı altından otomobille geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Başbakan Binali Yıldırım ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Avrasya Tüneli şantiyesine gelmiş Erdoğan ise Asya'dan ve Avrupa yakasına deniz tabanı altından otomobille geçmişti. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da Avrasya Tüneli'ni basın mensuplarıyla birlikte inceledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise tünelden geçişi sırasında ilk ödemeyi yaparak Bakan Arslan'a 200 lira verdi.

Topbaş, ilk geçiş ücretini verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrasya Tüneli'nden ilk ücretli geçişi yaptı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan'a direksiyon başından 200 lira veren Topbaş, hayırlı olsun dileklerini iletti. Bakan Aslan ise, ücretin 4 Dolar artı KDV olduğunu ancak Başkan Topbaş'ın bonkör olduğunu belirterek, paranın müzeye kaldırılması ve sergilenmesi için görevlilere verdi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan basın mensuplarına tüneli gezdirdi ve en derin noktada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.