TÜMOD: ÖRGÜTLENME HAKKIMIZ REKTÖRE BAĞLI

TÜMOD: ÖRGÜTLENME HAKKIMIZ REKTÖRE BAĞLI

ANKARA (ANKA) - Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, üniversitelerde örgütlenme hakkının bulunmadığını ifade ederek, “Yürürlükteki rejimi tanımlamak için demokrasiden başka bir isim bulmak gerekir” dedi

TÜMOD Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, yaptığı açıklamada, üniversite öğretim elemanlarının kamu kuruluşlarında ve hükümet dışı kuruluşlarda görev alabilmelerinin, ilgili üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi ve rektörün onaylaması koşuluna bağlanmasının, meslek örgütlerinin tepkisini çekmesinin doğal olduğunu söyledi. Ortaya çıkan sorunun bununla da sınırlı olmadığını söyleyen Işıklı, “YÖK'ün konuyla ilgili genelgesinde, öğretim elemanlarının kamuya yararlı derneklerde görev alabilmeleri de, YÖK yasasının 38. maddesi kapsamına sokulmak suretiyle aynı sınırlamalara tâbi tutulmuş bulunuyor. Dolayısıyla bir kimsenin üniversite öğretim elemanı sıfatını kazanmış olması, örgütlenme hak ve özgürlüğünün ciddi bir biçimde kısıtlanması sonucunu doğurmuş olmaktadır” dedi.
Bu durumda, üniversite öğretim elemanlarının rektör izin vermedikçe, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi derneklerde görev alamayacağının altını çizen Işıklı, “Bu anlaşılması güç bir durumdur ve bunun bir adım ötesi, 12 Eylül 1980 sonrasında olduğu gibi üniversite öğretim elemanlarının herhangi bir derneğe üye olabilmek için rektörün iznini almalarının zorunlu olmasıdır. Böyle olunca, yürürlükteki rejimi tanımlamak için demokrasiden başka bir isim bulmak gerekir” dedi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.