Tugay'ı Türk bayraklarıyla uğurladılar

Tugay'ı Türk bayraklarıyla uğurladılar

Blackburn Rovers'da oynayan Tugay Kerimoğlu, West Brom Albion ile oynanan son lig maçında son kez sahaya çıkarak profesyonel futbol hayatına son noktayı koydu.

Tugay'ın son maçında tribünleri tıklım tıklım dolduran Blackburn Rovers taraftarları, ellerinde Türk bayrakları ve Tugay Kerimoğlu maskeleriyle stadı şölen alanına çevirdi. Neredeyse tamamının Türk bayraklarıyla donatıldığı stadyumda yaklaşık 100 kadar Galatasaray taraftarı da Tugay'a destek vermek için yerlerini aldı. Karşılaşma boyunca sürekli, "I love you Tugay" ("Seni seviyorum Tugay") ve "You are my Turkish delight" ("Sen bizim Türk lokumumuzsun") tezahüratları atan taraftarların bazıları göz yaşlarını tutamadı.

Blackburn Rovers kulübünün kurallarına göre bir futbolcu için jübile maçı yapılabilmesi için klübte en az 10 yıl oynamış olması gerekiyor. Tugay için jübile maçı düzenlenmedi ancak yönetim Tugay için 20 bin maske bastırdı.

Premier Lig'den düşmesi kesinleşen West Brom Albion'la oynanan maçın 85. dakikasında oyundan alınan Tugay, dakikalarca ayakta alkışlanarak oyundan çıktı. Oyunun son düdüğünün ardından tekrar sahaya çıkan Tugay, 29 bin kişinin doldurduğu stadyumda tek başına taraftarları selamladı. Duygusal bir vedalaşmanın yaşandığı stadyumu kızı Melisa ile birlikte selamlayan Tugay, kramponlarını da tribünlere fırlattı.

Taraftarlarla vedalaşan Tugay Kerimoğlu, daha sonra saha kenarına gelerek eşi Etkin Kerimoğlu'na sarıldı. Tugay Kerimoğlu son olarak kendisi için Londra'dan gelen Galatasaray taraftarlarına stad dışında imza verdi. Yüzlerce İngiliz ve Türk taraftar, Tugay Kerimoğlu ile ayrıca fotoğraf çektirdi.

Stad çıkışı Cihan'a konuşan Tugay Kerimoğlu, bundan sonraki planlarını anlattı. Bundan sonraki hayatına antrenörlük yaparak devam edeceğini belirten Kerimoğlu, şöyle konuştu: "Kafamda antrenörlük her zaman var. Bunun dışında kalan işlemleri Dünya Kupası'nda verilen A Lisansı'nı Türkiye'de güncelleştirip tekrar bu ülkeye dönmek istiyorum. Tabi çocukların okulları burda. Bundan sonrası için bu ülkede yaşayıp, bir takımda antrenörlüğe başlamak istiyorum. Hem tecrübe kazanmak hem de pratik yapmak istiyorum." dedi. Antrenörlük yapacağı takımın hangi takım olacağı ile ilgili bir soruya ise Tugay, "Her şey olabilir. Onu Allah bilir, tam olarak net değil." şeklinde konuştu.

Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.