TRT'den Nevruz sürprizleri

TRT'den Nevruz sürprizleri

TRT yeni kanalını Nevruz'da açacak! kanalın 21 Mart'a özel sürprizleri..

TRT hız kesmeden yenilenmeye ve gelişmeye devam ediyor. Yeni bir kanal için daha kolları sıvayan TRT işin sonuna geldi sayılır.. 21 Mart tarihinde yani Nevruz'da yayın hayatına başlayacak olan kanalda Nevruz kutlamaları için Megastar Tarkan sahne alacak.

YAYIN AKIŞI

Nevruz kutlamaları TSİ sabah 06.00'da başlayacak ve yayın alanı içindeki ülkelerden canlı bağlantılarla ve bu ülkeden sanatçı ve halk dansları ekiplerinin katılımıyla 12 saatlik özel bir yayınla başlayacak.

21 Mart akşamı ise kanalın resmi açılışı ve logo değişimi ile gala programı gerçekleştirilecek.

Gala programında Azerbaycan'dan Azerin, Kırgızistan'dan Aktan İsabeyev, Özbekistan'dan Sevara Nazarkhanova, Kazakistan'dan Yeskalive Nagima, Türkmenistan'dan Laçin Mamedova ile Bosna Hersek'ten Leyla Jusic yer alacak.

Ve muhteşem galanın finalinde Türkiye'nin starı Tarkan sahne alacak..

27 ÜLKEDEN İZLENEBİLECEK

Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslar'a 27 ülke ve 13 muhtar cumhuriyette yaklaşık 250 milyon nüfuslu bir coğrafyaya hitap edecek olan yeni kanal, Türkçe, Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe ve Türkmence programlara yer verecek ve sunumlar da bu ülkelerden sunucular tarafından gerçekleştirilecek.

Kanalın yayınlarında, ülkelerin teknik imkanları çerçevesinde ortak yapımlar düşünülmektedir.

Yayın akışı içinde, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Türk dilli halklar ve ortak kültür coğrafyasındaki ülkelerin ortak değerlerine vurgu yapacak kültür, sanat,Türkçe öğretimi, belgesel, müzik programlarının yanı sıra bu ülkelerde üretilmiş film ve dizilere de yer verilecektir.

www.haber3.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.