Trafikte sivil takip

Trafikte sivil takip

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hareketli radar uygulamasının ardından, Sivil Motosikletli Trafik Timleri'ni faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Müdürlük “Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar ve Çözüm Önerileri Projesi” kapsamında 2009 yılı başında “hareketli radar denetimi”ni uygulamaya koyarak, seyir halindeki sivil ekiple “sürat ihlali yapan araçları” tespit etme çalışması başlattı.

Altınyol, Anadolu Caddesi, Ankara Caddesi ve Çeşme otoban yolunda gerçekleştirilen denetimlerde, günde ortalama 100 araca “aşırı sürat” cezası uygulandı.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şemi Albat yaptığı açıklamada, radar uygulamalarında “araç plakası ve radardaki tespit hızının” kamera kaydına da alındığını, itiraz halinde bu kayıtların gösterildiğini söyledi.

Albat, uygulamanın gerçekleştirildiği güzergahlarda kaza sayılarında, geçen yıllara oranla yarı yarıya azalma gözlendiğini ifade etti.

SİVİL MOTOSİKLETLİ TRAFİK TİMLERİ

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini için yeni projeler ürettiklerini anlatan Şemi Albat, şu bilgileri verdi:

“Sivil ekibin başarısını göz önünde tutarak, yeni projeler geliştirdik. Trafik ışığı ihlallerini takip eden yaya sivil ekipleri ve hareketli radar uygulamasının yanında, sivil motosikletli trafik timlerini hayata geçirme kararı aldık.

Onay alan bu proje kapsamında, motosikletli sivil trafik timleri, belirlenen güzergahlarda trafikte seyir halinde olacak. Sürücünün cep telefonuyla görüşme yapması, emniyet kemeri takmaması, sürat ihlali başta olmak üzere, her türlü kural ihlalini denetleyecek. İhlal yapan aracı, bir sonraki denetim noktasına bildirerek ceza uygulamasını yapacak.”

Albat, sivil motosikletli timlerinin, sonbahar döneminde faaliyete geçmesinin düşünüldüğünü, gerekli altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

“Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar ve Çözüm Önerileri Projesi” kapsamında ekiplerin denetim görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyen Albat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Alkol, sürat, emniyet kemeri denetimleri son derece etkili oldu. İzmir'de emniyet kemeri kullanımı yüzde 84'lere ulaştı. Geçmiş yıllara oranla, kazalarda ve ölümler ve yaralanmalarda azalma gözlendi. Alkollü araç kullanımı ve hız limiti aşılma oranlarında da düşüş yaşandı. 2008 değerlendirmelerine göre, geçen yıl projede en başarılı il İzmir oldu.”

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.