Trafik cezam var mı ?

Trafik cezam var mı ?

Günümüzde hızlı bir şekilde yaşanan teknolojik gelişmeler sayesinde artık pek çok bilgiye dijital platform üzerinden ulaşmak mümkün olmaktadır.


Günümüzde hızlı bir şekilde yaşanan teknolojik gelişmeler sayesinde artık pek çok bilgiye dijital platform üzerinden ulaşmak mümkün olmaktadır. Buna mukabil kamu hizmetlerinin bir çoğundan internet erişimi olan her yerden yaralanmak imkânına da sahibiz. Araç sahipleri için araçlarına ait trafik cezası öğrenme de bunlardan bir tanesidir.
Online olarak internet üzerinden trafik cezası sorgulama plakaya göre 2 şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan birincisi Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün internet sitesinde bulunan menü aracılığıyla, ikincisi ise Maliye Bakanlığına bağlı olan Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın İnternet Vergi Dairesi web portalı aracılığıyla mümkündür. Araç sahipleri her hangi bir şekilde trafik cezası kesildiğinden şüphe ettikleri halde kendilerine tebligat yapılmaması durumunda; gerek Emniyet Genel Müdürlüğünün web sitesinden ve gerekse Gelir İdaresi Başkanlığı' nın web sitesinden araçlarına ait her hangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını sorgulama imkânına sahiptirler. Ayrıca vatandaşlar araç satın alma işlemlerinde araca ait herhangi bir trafik cezasını bulunup bulunmadığını da rahatlıkla online olarak bu iki kurumun internet sitelerinden öğrenebilmektedirler. Yine herhangi bir trafik cezası olup olmadığı konusunda kontrol yapılabilmesine imkân veren Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden trafik cezası ödeme işlemleri de anlaşmalı bankaların kredi kartları üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Ülkemizde vergi, sigorta ve cezalar ile ilgili olarak af konusu zaman zaman gündeme gelmektedir. Af kapsamına alınan cezalardan bir tanesi de trafik cezalarıdır. Trafik cezası affı ile aracına kesilmiş her hangi bir trafik cezası bulunan araç sahipleri biriken trafik cezalarından af sayesinde ya tamamıyla ya da kısmi olarak kurtulabilmektedirler. Sonuç olarak trafik cezalarında sorgulama ve ödeme işlemleri ile ilgili olarak dijital platformların kullanılması; geçmişte yaşanılan uzun kuyruklarda beklemek ve zaman kaybı sorunlarına bir nebze olsun çözüm olmaktadır.
Kaynak : http://www.trafikcezalarisorgulama.net/