Toprak altından yine cephanelik fışkırdı

Toprak altından yine cephanelik fışkırdı

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel Köyü'nde Jandarma'nın yaptığı kazı sonucu 15 adet el bombası, 7 adet lav silahı, bir adet de sis bombası bulundu.

Mühimmatı bulan Ramazan Aydoğan isimli vatandaş, Korucu Başkanı ve jandarmaya haber verdiklerini belirtti.
Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel Köyü'nde tarlasını sulamaya giden 9 çocuk babası Ramazan Aydoğan (43), sabah yol kenarında bir tümsek gördüğünü ve bir şeylerin gömülü olduğunu anladığını belirtti.

Jandarma'ya haber veren Aydoğan, Cumhuriyet Savcısı'nın emriyle belirtilen bölgedeki kazıda 15 adet el bombası, 7 adet lav silahı, bir adet de sis bombası bulunduğunu ifade etti.Ramazan Aydoğan, CİHAN muhabirine şunları söyledi:

"Bombaların bulunduğu yer Döngel köyü Alaçayır deresi civarında köye 500 metre uzaklıkta. Ayva bahçesini sulamak için sabah 6.00'da yola çıktım. Her zaman geçtiğim güzergahta yeşil bir boru gördüm. Yanıma vardım üzerinin kuru dallarla kapalı olduğunu gördüm. Tehlikeli bir şey olduğunu anladım. Korucu Başkanı Mehmet Yılmaz'a haber verdim. O da jandarma karakol komutanına haber verdi. Jandarma ve bomba imha uzmanları geldi. Savcı nezaretinde mühimmatı çıkardılar.

Bu mevki benim çocuklarımın da sürekli geçtiği, koyun kuzu otlattığı bir mevki, benden önce çocuklarım da görebilirdi. Onlar canlarından olabilirdi, iyi ki ben gördüm. Anladığım kadarıyla çuvalla boşaltılmış, üzeri dallarla örtülmüş. Burası sürekli gelip geçtiğim yer. Bunlar buraya yeni konulmuş. Mühimmatları gördüm, ben de askerde lav silahı kullandığım için nasıl bir silah oludunu biliyorum. Burası yol kenarı, iki kilometre ileride jandarma yol kontrolü yapıyor. Belki de onun için burada bıraktılar."

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.