THK Kurban Derilerinden Elde Ettiği Gelirle Yangın Söndünme Uçağı Alacak

THK Kurban Derilerinden Elde Ettiği Gelirle Yangın Söndünme Uçağı Alacak

Türk Hava Kurumu (THK) bu yıl kurban derilerinden elde ettiği gelirin tamamını Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası'na aktaracak.

ANKARA(ANKA)- Türk Hava Kurumu(THK) Kurban Bayramında toplayacağı derilerden elde ettiği gelirin tamamını Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası'na aktaracak.
ANKA'nın elde ettiği bilgilere göre, THK, 2007 yılında başlattığı “Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası”na destek amacıyla bu yıl kurban derilerinden elde ettiği gelirle, CL-215 model suya inip kalkabilen amfibik yangın söndürme uçağı satın alacak.
Arama kurtarma çalışmaları ve çevre denetlemelerinde de kullanılabilen CL- 215 tipi yangın söndürme uçakları 12 saniyede 4 ton su alabiliyor. Havada 5.5 saat kalıp, yangına 45 metre yaklaşabiliyor.
THK'nın Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyasına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, THK'nın www.thk.org.tr internet sitesinden kredi kartıyla, bağış yapabilecekleri gibi Ziraat Bankası Heykel Şubesi, Vakıfbank Ankara Şubesi, Finansbank Siteler Şubesi, Yapı Kredi Bankası Meşrutiyet Şubesi., Garanti Bankası Ulus Şubesi, Şekerbank Yenişehir Şubesi ve Akbank Ankara Şubesinin “1925” numaralı hesaplarına da bağışta bulunabilecekler.
Ayrıca en yakın THK şubesine uğrayarak makbuz karşılığında bağış yaparak kampanyaya destek verilebilecek.

-THK İÇİN TOPLANAN KURBAN DERİLERİNİN SAYISI HER YIL ARTIYOR-

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre Türk Hava Kurumu'na toplanan kurban derisi sayısı 2004 yılından 2007 yılına gelinceye kadarki dönemde her yıl artış gösterdi.
Türk Hava Kurumu İçin toplanan derisi sayısı 2004 yılında 1 milyon 075 bin 701 adet, 2005 yılında 1 milyon 200 bin 282 adet, 2006 yılında 1 milyon 282 bin 697 adet iken bu sayı 2007 yılında 1 milyon 680 bin 863'e ulaştı. THK, bu yıl da toplanacak deri sayısının artmasını bekliyor.
Vekaleten kurban kesimi de yapan THK, bu yıl kurban bedeli 250 YTL, 200 ABD Doları veya 140 EURO olarak belirledi.
THK'ya vekaleten kurban kestirecek vatandaşlar kurban bedellerini, 5 Aralık'a kadar Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, HSBC, Finansbank, Denizbank, Fortis, INB Bank, Şekerbank ve TEB'in 2008'nolu hesabına yatırabilecekler. Ayrıca vatandaşlar, İnternetten veya Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ile THK Şubelerine 8 Aralık'a kadar Kurban Bedellerini yatırabilecekler. (ANKA)
(BEL/BÜN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.