Tevrat'ın 8. emri: çalmayacaksın!

Tevrat'ın 8. emri: çalmayacaksın!

“Başbakan Tevrat'ı iyi biliyor. Tevrat'ın 8'inci emrinin çalmayacaksın, 9'uncu emrinin ise yalan söylemeyeceksin, kul hakkı yemeyeceksin dediğini iyi bilmelidir.”

Trakya gezisinin ikinci gününde Keşan'da halka seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Tevrat'ın 6'ncı emrinin 'Öldürmeyeceksin' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Başbakan Tevrat'ı iyi biliyor. Tevrat'ın 8'inci emrinin çalmayacaksın, 9'uncu emrinin ise yalan söylemeyeceksin, kul hakkı yemeyeceksin dediğini iyi bilmelidir.”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya gezisinin ikinci gününde Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişiye konuşurken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki konuşmasında Tevrat'ın 6'ncı emrinin 'öldürmeyeceksin' dediğini hatırlattı, “Başbakan Tevrat'ı iyi biliyor. O zaman Tevrat'ın 8'inci emrinin çalmayacaksın, 9'uncu emrinin ise yalan söylemeyeceksin, kul hakkı yemeyeceksin dediğini iyi bilmelidir” dedi. Deniz Feneri soruşturması kapsamında Türkiye'den Almanya'ya savcıların gideceğini, Almanya'dan da savcıların Türkiye'ye geleceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Ama Başbakan Alman savcıların Türkiye'ye gelmesine izin vermedi” dedi.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde de yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de temiz bir siyaset için koşmaya başladıklarını belirtti, “Recep Bey'in ezberini bozduk. Siz de onun düzenini bozun. Bu çarpık, rantçı düzeni yıkıp yerine halk düzenini kuracağız” dedi. CHP lideri özetle şunları söyledi: “Bu düzen talan düzeni, bu düzen yalan ve soygun düzeni. Biz rantçıların değil, halkın düzenini kuracağız. Biz halkı aldatmayacağız. Sizden isteğim tarlada çalışırken her yerde bunu anlatın. Helal süt emmiş herkes, CHP çatısı altına gelsin. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursan ol, oyunu rant iktidarını devirmek için CHP'ye ver. Türkiye'de temiz bir siyaset için koşmaya başladık. Recep Bey'in ezberini bozduk. Siz de onun düzenini bozun. Bu çarpık, rantçı düzeni yıkıp yerine, halk düzenini kuracağız. Onların düzenleri oğullarını ve yandaşlarını zengin eden düzen, biz halkın düzenini kuracağız.”

Trakya coşkusu

TRAKYA gezisini sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde partisinin belediye önünde düzenlediği mitinge katıldı. Yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Gezi boyunca Kılıçdaroğlu'na büyük ilgi gösterildi. Kılıçdaroğlu'nu üzerinde portresi olan tişörtler giymiş genç kızlar karşılarken, Kılıçdaroğlu da kendisine sevgi gösterisinde bulunan yaşlı bir çiftçinin elini öptü.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14944433.asp?gid=373

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.