TEKZİPTİR

TEKZİPTİR

Pendik Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Müdürü'nün sitemize göndermiş olduğu tekzip metnini aynen yayınlıyoruz..

Değerli Site Yöneticisi;   TEKZİP METNİ

BAŞBAKAN’A SAYDIRMAK AŞAĞILIK BİR CÜMLEDİR, BUNA CÜRET KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR.

Adımın geçtiği haberde “okul müdürü başbakana saydırdı” “ Bu nasıl okul müdürü” ” İlkokul müdürü Ak Partiye, bakanlara ve hükümete saydırdı” “Okul müdürü hükümete demediğini bırakmadı” gibi ağır bir ifadenin yer aldığını üzüntüyle okudum. Başbakanımıza saydırmak cümlesi sitenizdeki haber başlığında maksadını aşmış bir cümledir. Ben ne böyle bir ahlakta ne de böyle bir karakterde biri değilim. Bu kadar aşağılık biri hiç değilim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanına hakarette bulunan bir şahsiyet haline getirilmiş gibi gösterilmem haddini aşmaktır. Başbakan, devlet büyükleri ve hükümete karşı ahlaksızlık içine girenlere sözümüz çoktur. Haber içeriği ile haber başlığının çok farklı olduğu ortada. Bununla neyin amaçlandığını kamuoyu DAHA önceleri de çok gördü. BAŞBAKANA SAYDIRDI cümlesini kim kurduysa adalet önün de hesap verecektir. Böyle bir haber başlığını atarken kendi beyinlerinin arkasındaki karanlık düşünceyi ortaya koymuşlardır. Bu bir komplodur. Kimin ne amaçla yazdığını bilmediğim yazı uydurma ve alıntı cümlelerden ibarettir. Art niyet taşıyan kişilerin, işine geldiği gibi cümleler kurmak suretiyle sanki başbakanımıza, bakanlarımıza ve Ak Partili yöneticilere saldıran ve hakaret eden hayali okul müdürü ortaya konulmuştur. Saydırmak densizliği benim değil haber sitesi editörlerinin ayıbıdır. Aylar önce bir sitede yayınlanmış bir yazıdan araya yorum katmak suretiyle mana yüklemek edepsizliği habercilik asla değildir. Bunu yapanlar adaletin önünde hesap verecektir. Şahsım üzerinden başbakana saydırdığımı iddia edenler hukuk önünde bunu ispatlamak durumdadır.   Kasıtlı ve bilinçli olarak yapılan bu haber şahsımı şantaj ve tehditle kendi emellerine uygun hareket etmemi isteyenlerdir. Maalesef ki haber sitesi bu şahsa teslim olmuş ve kirli bilgilerle emeline ulaşmayı hedeflemiştir.

Başbakanımıza saygımız sonsuzdur. Hatta şebinmedya.com da Van Minütler Ölmesin, Kabristanbul gibi yazılarda Başbakanımızın çalışmalarından övgüyle bahsettiğimi görülünce benim başbakanımıza karşı nasıl bir duygu beslediğim net olarak görülecektir. Yazılan ve yorumlarla süslenen ve beslenen alıntı yazıların ne amaçla ortaya atıldığı ve kimin bundan menfaat sağlamak için yaptığı görülecektir.

 Tüm meslek ve özel hayatım boyunca edepli olarak yaşadım. Hiçbir bir şekilde bir eğitimci olarak devleti yönetenlere karşı hücum içinde olmadım. Kanunlar çerçevesinde meslek hayatımı devam ettiriyorum. Devlet adap ve düzenini bozacak hal ve hareketlerden hep kaçınmışımdır. Görüş ve önerilerimiz elbette her zaman olmuştur ve olacaktır. Öğretmen kimliği de bunu gerektirir.  Görüş ve öneri belirtmek ve düşüncelerini hakaret içermeden ortaya koymak; kişi ve düşünceye karşı olmak olarak algılanmamalıdır.

 Kendilerini güçlü göstermek için bu yolu seçenlere ne yazık ki prim verilmiştir.  Başbakana fena saydırdı hür düşünce görenler kusurludur. Şahsım yaptığım bir hata olduğu takdirde bunun karşılığını kanunlarımız verecektir. Ancak milyonların takip ettiği haber sitelerinde yanlış doğru gibi gösterilmek suretiyle linç kampanyasına dönüşmüştür. Yalan yanlış düzmece cümlelerle bir yere varmak isteyenler adaletin duvarına toslayacaklardır. Buna sebebiyet verenlerle kanun önünde hesaplaşacağımızdan kimsenin şüphesi olamasın. Şu bilinmeli ki şahsıma atfedilen yazı bana ait değildir. Alıntı cümlelerle kişilik haklarıma saldıra bulunulması bir kenara, devlet büyüklerimize ve başbakanımıza saydırmak hadsizliğini göstermek kimsenin haddi değildir. Ve o tıynettekilere de her zaman sözümüz vardır. Hakarete yeltenenlere dur diyecek yürektedir tüm eğitimciler. Aldığım aile ve devlet terbiyem gereği, devlet büyüklerimize hakaret içeren bir söylem geliştirmem mümkün değildir. Birilerinin kendi menfaatine uygun bir şekle sokarak yazıyı haber sitelerine göndermiş olması haber sitelerini yanıltmıştır. Şahsım hedef gösterilmiştir. Kişisel sorunları bu yolla çözmeye çalışanlar gerekli cezayı kanun önünde alacaktır. Kişilerin haklarına saldırmak ve karalamak bu kadar kolay ve basit değildir. Avrupa’nın kapısında olan ülkemiz onur ve haysiyeti hiçe sayan medya haberlerine yer vermemelidir. Ne yazık ki haber kaynağı olan bazı haber sitelerinin künyesine bile ulaşamadık. Künyesi bile belli olmayan haber sitesinden insanları mağdur etmeye yönelik haber yapanlar kamu vicdanını zedelemektedir. Geçmişte birçok kişinin bu yöntemle yoluna çıkanlar, mağdur edenler art niyetli olduğu daha sonra ortaya çıkmıştır. İnanıyorum ki bu haberin sonucu da aynı olacaktır.

Kimliğimi ve kişiliğimi tanımadan kamuoyunu yanıltan ve kişilik haklarıma saldırı niteliğini taşıyan bir haberin doğru olmadığını beyan ediyorum. Tekrar söylüyorum ki Başbakanımıza ve hükümetine yönelik bir hakaret içeren bir cümle dahi olmadığı halde bunu hakaretmiş edasıyla yazanlara hukuk önünde görüşeceğiz.

 Anlatılmak istenenle, kişilerin anladığı farklı şeylerdir. Hukukta da bu böyledir. Sizin söylemek istediğiniz önemliyken birilerinin anladığı gibi ifade edilmesi kişilere zarar verir. Kanunlar herkesin itibarını koruyacak güçtedir. Biz buna inanıyoruz. Yanlış içinde bulunanlar karşılığını alacaktır. Kısaca gerçekliği araştırılmadan yayınlanan yazının şahsıma ait olmadığını, alıntılar yapılarak haber haline getirilerek hedef gösterildiğimi, başbakanımıza ve devlet büyüklerine hakaret etmiş gibi gösterilmemden büyük bir ıstırap duyduğumu, “Başbakanımıza saydırdı” gibi son derece ağır bir hakaret cümlesi ile yazılan haberi içime sindiremediğimi ve bu haberin yapılmasına vesile olan kişiler hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacağımı ve suç duyurusunda bulunacağımı bilgilerinize sunarım.  Dolaysıyla haberin sitenizden kaldırılmasını talep ediyorum. Bu yazım tekzip niteliğindedir. Kamuoyuna duyurulur.

 İhsan KOÇ 

 Pendik Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.