Teğet geçmemiş miydi

Teğet geçmemiş miydi

itiraf gibi açıklama

Küresel krizin Türkiye'yi 'teğet geçtiğini', ardından krizin 'psikolojik' olduğunu söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, yılın son "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, "2009'da ekonomide bizi zorluklar bekliyor" dedi.

Erdoğan, 2008'in 'bütün ülkeleri sarsan bir yıl' olarak hatırlanacağını belirtirken, "Her şeye rağmen bu zor yılı kayıp hanesine yazdırmadık. Yılı kazançla, ülkemizi her şeye rağmen büyüterek kapatıyoruz" diye konuştu.

Etkilemesi kaçınılmaz

Erdoğan "Muhtemel ki bu büyük krizin etkilerini dünya, 2009 yılında da hissetmeye devam edecek" derken, şöyle konuştu: "Bütün dünyayı sarsan bu çapta bir krizin Türkiye'yi de az çok etkilemesi kaçınılmazdır. 2008 zor bir yıl oldu ama asla milletimiz için kayıp bir yıl olmadı. 2009'da da bu kez global kriz sebebiyle ekonomide bizi zorluklar bekliyor. Aldığımız tedbirlerle gelecek zorlukları da yöneterek, 2009'u inşallah Türkiye için bir fırsat yılına hep birlikte dönüştüreceğiz. Krizin etkilerinin görülmeye başladığı ilk andan itibaren tedbirlerimizi kararlılıkla aldık, alıyoruz. Bir yandan ekonomimizi küresel risklerden korumaya, diğer yandan da şartları ülkemiz için fırsatlara dönüştürmeye çalışıyoruz."

Fırsata dönüştüreceğiz

Enerji ve emtia fiyatlarındaki düşüşleri avantaj olarak gösteren Erdoğan, "Biz umutlu olmayacağız da kim olacak? Bugün dünyada yaşanan sıkıntıları biz yıllarca yaşadık, bu girdaptan nasıl çıkılacağını da çok iyi biliyoruz" diye konuştu. Erdoğan, olumsuzlukların el birliğiyle kısa zamanda ortadan kaldıracak, krizi daha güçlü bir atılımın, daha dinamik bir ekonominin vesilesi, fırsatı haline getireceğiz" dedi. vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.