Tbmm'de Çubukçu'ya İstanbul Mem'ler Soruldu

Tbmm'de Çubukçu'ya İstanbul Mem'ler Soruldu

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce İstanbul'da yaşanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri Rotasyonunu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlamasını istediği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı

CHP’li İnce rotasyona tabi tutulan Müdürler kadar 5 yılı doldurmasına rağmen yerleri değişmeyen İlçe Müdürlerini de sordu.
Muharrem İnce “yapılan yer değiştirmelerde sendikaların da etkisi olmuş mudur? “Diye sorarak yaşana süreçte “kadrolaşma” olup olmadığını da ima etti.
İşte Muharrem İnce’nin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sorduğu ve cevaplarını eğitim camiasının da merakla beklediği o sorular.
1. İstanbul ilinde kaç Milli Eğitim Müdürünün yeri değiştirilmiştir?
2. İddia edildiği gibi 5 yılı doldurduğu halde yer değişikliğine tabi tutulmayan kaç İlçe Milli Eğitim Müdürü bulunmaktadır? Bu Müdürlerin yeri neden değiştirilmemiştir.
3. İstanbul İlinde İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yer değiştirilmesine hangi mevzuat dayanak olmuştur?
4. İstanbul İlinde İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görev yeri değişiklikleri hangi kıstaslar değerlendirilerek yapılmıştır?
5. Görev yeri değişikliklerinde ilgililerin istek ve talepleri alınmış mıdır?
6. Bu konuda sendikaların ya da İl MEM’in tavsiyeleri olmuşmudur.?
7. Akşam gazetesinde yayımlanan bir haberde İstanbul İl MEM Muammer Yıldız’ın “22 Müdürün görev yerinin değiştirilmesi bir devrim. Müdürlerin İlçelerinden İhbar aldık. Bir de bu yerler ile ilgili basında çıkan haberlerin ardından incelemeler başlatmıştık. Sonuç olarak rotasyona gittiğimiz ilçelerde böyle bir çalışmaya ihtiyaç vardı.” İfadelerini kullandığı doğru mudur?
8. MEB’de denetim mekanizması artık işlemekte ve bunun yerine olası durumlara görev yeri değişikliğine mi gidilmektedir?
9. İlçe Milli Eğitim Müdürleri hakkında yapılan incelemelerde hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Bu sonuçlar yer değiştirmeyi mi gerekmektedir?

peronelmep.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.