TBMM eylemcisi gençler o anları anlattı...

TBMM eylemcisi gençler o anları anlattı...

Eylemimizde pişman değiliz, yine olsa aynısını yaparız

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, (TBMM) "Demokratik Açılım" görüşmeleri sırasında dinleyici localarında "Amerikan açılımına geçit yok", "Amerikan ajanlarına geçit vermeyeceğiz" ve "Kahrolsun ABD" şeklinde slogan atarak eylem yapan üniversite öğrencileri İlkay Akkaya ve Osman Erdil, "Türkiye'de milyonların sesi olmak için eylem yaptık. Sessiz çoğunluğun sesi olmak için TBMM'ye gittik. Eylemimizde pişman değiliz, yine olsa aynısını yaparız" dediler.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olan Akkaya ile Erdil, TBMM'ye CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın davetlisi olarak girdiklerini belirterek, Milletvekili Arıtman'ın eylem yapacaklarından haberdar olmadığını söylediler. Türkiye'de milyonlarca kişinin bu açılıma karşı olduğunu kaydeden İlkay Akkaya, "Bu açılım Türkiye'yi ayrışmaya, bölmeye götürüyor. Sokakta yükselen seslere, sesiz çoğunluğun sesi olmak için Meclis'e gittik. Milletvekili Arıtman'ın davetlisi olarak Meclis'e girdik. Kendisi eylem yapacağımız da haberi yoktu. Ancak orda kayıtsız durmazdık. Bağırıp sesimizi duyurmamız gerekiyordu ve bizde bunu yaptık. Eylemden pişman değiliz, yine olsa aynısını yapardık" dedi.


"TÜRK BAYRAĞINA EL KOYDULAR"
TBMM'ye giderken yanlarında Türk Bayrağı götürdüklerini kaydeden Akkaya, "Ancak girişte yapılan aramada Türk Bayrağı'na el koydular. Biz Mecliste Türk Bayrağı'nı açıp eylemi öyle gerçekleştirecektik. Ancak bayrağı içeriye sokmamıza izin vermeyince bizde bağırarak tepkilerimizi dile getirmeye çalıştık" diye konuştu. "Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir" söylemiyle yola çıktıklarını kaydeden Akkaya, "Bu açılım Türk ile Kürt'ü bir birine düşürdü. Kardeşi kardeşle karşı karşıya getirdi. Milleti ikiye böldü. Biz bu ayrışmaya karşıyız. Kürt ile Türk'ün kardeşçe yaşamasını istiyoruz, ayrışmasını değil" dedi.

Diğer eylemci Osman Erdil ise bu eylemi gerçekleştirdikleri için bir pişmanlık duymadığını belirterek şunları söyledi: "Aslında tüm konuşmaları dinleyip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşması sırasında tepkimizi dile getirmek istiyorduk. Ancak AK Parti Milletvekili Çelik'in konuşmasını dinleyince dayanamayıp bağırdık. Bu tepkimizde haklıyız. Türkiye'de milyonlarca kişi bizimle aynı fikirde. Sesiz çoğunluğun sesi olduk. Atatürk gençliği olarak susmamız beklenemezdi, bundan sonrada tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz."
POLİS DAVACI OLDU
Mecliste gözaltına alındıkları sırada herhangi bir şiddete maruz kalmadıklarını belirten Akkaya ve Erdil, ancak itiş kakış sırasında darbe aldıklarını söylediler. Akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildiklerini ardından da ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldıklarını kaydeden Akkaya ve Erdil, "Ancak daha sonra Meclis'te gözaltı sırasındaki itiş kakış sırasında ayağı kırılan bayan polis memuru bizden davacı olmuş. Bu nedenle ikinci kez karakola götürülüp ifademiz alındı. Ardından bizde polis memurundan şikayetçi olduk. İfadelerin alınmasının ardından serbest bıraktılar" dediler.



http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1161891&Date=14.11.2009&b=TBMM eylemcisi gencler o anlari anlatti...&KategoriID=12

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.