TBMM Eğitim Komisyonu’nda ‘Allah’ ve ‘dindar’ kavgası

TBMM Eğitim Komisyonu’nda ‘Allah’ ve ‘dindar’ kavgası

TBMM Eğitim Komisyonu'nda 'Allah' ve 'dindar' kavgası

Komisyonda, teklifteki ilköğretim 1. kademeyi “ilkokul”, ilköğretim 2. kademeyi “ortaokul” olarak yeniden tanımlayan önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Önerge sahibi Uçma, Bakara Suresi’nden alıntı yaparak, her şeyin inanmak ve inanmamakla ilgili olduğunu söyledi.
Uçma, “Biz dindarlar olarak bu konuya bakışımız ve sizin bakışınız farklı olabilir” sözleri tansiyonu yükseltti. Daha önce müftülük yapan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Kim dindar, kimin dinsiz olduğuna sen nasıl karar verirsin? Ne biçim konuşuyorsun? Lafını bilerek konuşacaksın, saçmalamayacaksın” dedi.
Ak Partili Osman Çakır da 1997’de 50 bin hafız yetiştirilirken, geçen yıl 21 bin hafız yetiştiğini belirterek, “Bu ülkede 1932’den 50 yılına kadar ‘Allah’ demenin yasaklandığı dönemde bile” deyince CHP’liler, “Haddini bil” diye bağırdı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Allah, din, kitap sizin tekelinizde mi?” diye bağırdı. Çakır, sonra özür dileyerek, “Allah’tan kastım ezandı. Hakkınızı helal edin” dedi.


 

Kürtçe seçmeli ders mi olacak?
CHP’li Sezgin Tanrıkulu da, konuşmasında Bakan Dinçer’e  “CHP ana dilde öğrenim için görüşlerini ortaya koydu. Sizin söyleyecekleriniz yok mu? ” diye seslendi. Dinçer de“Esnek bir yapı getirirken karşı çıkıyorsunuz. O konuda nasıl bir şey söyleyebiliriz” yanıtını verdi.  Tanrıkulu da, “Teklifin neresinde esneklik var. Anadilde öğretim nerede” diye sorunca Dinçer, “Ben okuyunca görebileceğinizi varsaydım” dedi. Tanrıkulu ise “Öyle bir niyet varsa gizlemeyin” diye konuştu. Teklife alt komisyonda eklenen “Öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik ders oluşturulur” maddesinin seçmeli Kürtçe dersinin de düzenlenmesi yorumlarına neden oldu.  Dinçer, gazetecilerin “Kürtçe seçmeli ders olsun talebini değerlendirmeye alacak mısınız” sorusuna “ O ayrı bir konu” yanıtını verdi.
 

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.