Taş atan çocukların bayram coşkusu

Taş atan çocukların bayram coşkusu

Adana Valiliği tarafından başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya gelen ve korsan gösterilerin yoğun olduğu bölgedeki çocuklar ilk kez Cumhuriyet Bayramı'na katıldı.

Adana'da Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü törenlerine bu yıl, Şakirpaşa, Ova, Onur, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros Mahallesi'ndeki korsan gösterilerde polise taş atan çocukların ıslah edilmesi için oluşturulan "Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamındaki öğrenciler de katıldı. İlk kez Cumhuriyet Bayramı'na katılan öğrencilerin sevinci Vali Atış'ın bayramlarını kutlamasıyla coşkuya dönüştü. Çocuklar hep bir ağızdan Vali Atış'a teşekkür etti. Tören alanını hınca hınç dolduran çocukların üzerlerindeki kırmızı beyaz kıyafet dikkat çekti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla ilk kez bayram coşkusunu yaşayan öğrenciler, "Daha önce ailelerimizden bizi bayrama getirmelerini istiyorduk, ama işleri olduğu için bizi getiremiyorlardı. Bu yıl proje kapsamında valilik bizi bayrama getirdi. İlk kez bayram heyecanı yaşadığımız için çok mutluyuz" dedi.
Çocuklar projenin faaliyete geçmesinin ardından artık mahallelerinde eskisi kadar olay çıkmadığını da kaydetti.

Adana Valisi İlhan Atış da proje çocuklarının bayrama katılmasıyla ilgili soru üzerine, "Efendim Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesizidir diye bir tarif var. Öncelikle Cumhuriyet rejimini getiren, yüce önder Atatürk'e ve zamanın milletvekillerine, minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Adana'da her zaman Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Bu kez valiliğimizin desteğiyle uygulanan proje kapmasında çocuklarımızı gördünüz. Bu çocuklarımız Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı, vatanın bağlı milletine bağlı, inancına bağlı, inancını bilen insanlar çocuklar olarak yetişiyorlar. Göreceksiniz hepsi sizin gibi gazeteci ve işadamı olacak, Cumhuriyetimiz kutlu olsun Adanalılarımızın gösterdiği ilgiyi teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Atış, bir gazetecinin mahallelerdeki olaylar projeden sonra azaldı mı? sorusuna ise şu cevabı verdi:

"O mahalle demiyorum. Olaylarımızın yüksek olduğu mahalleler diyorum ben. Ama şu bir gerçek projeden sonra olaylar yüzde 82 azaldı. Annelere ve babalara teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarına sahip çıkan annelere teşekküre ediyorum."

Gazetecilerin sorularının ardından Atış, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve komutanlar proje kapsamında bayrama gelen çocuklarla birlikte fotoğraf çektirip uzun uzun sohbet etti.
yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.