Kimi kan içiyor, kimi asker öldürüyor kimi toplu katliamlara imza atıyor... İşte zalim liderlerin kan donduran gerçekleri...Qin Shi Huang Hükümdarlık süresi: M.Ö. 247-210 İlk Çin imparatoru olan Qin Shi Huang, Çin Seddini inşa ettiren isimdir. Çin Seddi'nin yapılışı sırasında tam 6 bin askerini çeşitli nedenlerden dolayı öldürdü.
Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus Hükümdarlık süresi: M.S. 37-41 İmparator olmak için erkek kardeşlerini öldürdü. Kız kardeşlerine tecavüz etti. Ardından kız kardeşlerini sattı.
Wu Zetian Hükümdarlık Süresi: M.S. 690-705 14 yaşındayken tahta çıkan Wu Zetian, Çin tarihinin tek kadın imparatoriçesi. Rakipleri ailesinden bile olsa onları sürüp, işkence ederek uzaklaştıran Zeitan, sınırlarını Kore'ye kadar genişletmiştir.
Cengiz Han Hükümdarlık Süresi: 1206-1227 Cengiz Han 9 yaşındayken babası zehirlenerek öldürüldü. Moğol İmparatoru olan Cengiz Han, toplu halde sivilleri öldüren acımasız bir hükümdardı. Ayrıca Hazremşahlar Devleti'nden aristokratları öldürdü.
Tomas de Torquemada İspanyol Engizisyonu Lideri:1483-1498 İspanya kralı V. Ferdinand döneminde engizisyon başkanlığı yapan Torquemada, verdiği zalim kararlarla anılıyor. Yaklaşık 2 bin kişiye işkence kararı verdiği iddia ediliyor.
III Vlad (Kont Drakula ya da Kazıklı Voyvoda) Hükümdarlık süresi: 1448; 1456-1462; 1476 Eflak Beyliği hükümdarı III Vlad, düşmanlarını kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir.
Çar Ivan (Korkunç Ivan) Hükümdarlık Süresi: 1547-1584 Hükümeti yeniden kurarken tüm aristokratları devre dışı bırakan Ivan ilk eşinin ölümünden sonra tüm aileleri ortadan kaldırdı. Ardından oğlu ve kızını öldürdü.
I. Mary (Kanlı Mary) Hükümdarlık Süresi: 1553-1558 Kral VIII Henry'in tek çocuğu olan Mary tahta geçtikten sonra yüzlerce Protestan'ı katletti. Bu nedenle adı 'Kanlı Mary' olarak anılıyor.
Elizabeth Báthory (Kanlı Kontes) Hükümdarlık Süresi: 1590-1610 Kanlı Kontes 600 köylü genç kızı işkence ederek öldürdü. Genç ve güzel kalmak için bakire kanı içen kraliçe kızların etini ısırarak türlü işkencelerle kanlarını küvette topladı.
Maximilien Robespierre Hükümdarlık Süresi: 1789-1794 Fransız Devrimi'ne katılan en etkili isimlerden olan Robespierre, bu dönemde pek çok insana aşırı şiddet uyguladı.
II Leopold Hükümdarlık Süresi: 1865-1909 Kongolulardan kurduğu koloniyle insanları köle olarak kullandı. Kadın ve erkek olarak ayırdığı köleleri 'bazı' kurallara göre işkenceyle öldüren Leopold döneminde nüfusun %50'si öldü.
Benito Mussolini Hükümdarlık Süresi: 1922-1943 Şiddet içeren bir yönetim sistemine sahip olan Mussolini yönetiminin düşmesi üzerine Temizleme kampına toplattığı 35 bin kişiden 18 binini katletti.
Adolf Hitler Hükümdarlık Süresi:1933-1945 Almanya'da iktidar olan Alman ırkından olmayan insanları zorla işkencelerle ölene dek çalıştırıyordu. 'Üstün ırk' yaratma planı dahilinde Hitler bu sebeple tam 11 milyon insanı katletti.
General İdi Amin Hükümdarlık Süresi:1971-1979 General Amin, 8 yıllık hükümdarlığı döneminde Uganda'da yaklaşık 300 bin sivil halkı katletti.
Augusto Pinochet Hükümdarlık Süresi: 1973-1990 Amerika desteğiyle Şili'de Allande hükümetini deviren Pinochet, 35 bin kişiye işkence yaparak öldürdü.
Führer olarak meydanlarda milyonlarca kişiye sert konuşmalarıyla hitap eden Hitler'in, imajının bozulacağını düşündüğü için şortlu fotoğrafların yayınlanmasını yasaklattığı ifade edildi.
Çekim sonrasında fotoğraflara bakarak sadece özel arşivine konulmasını isteyen Hitler'in, "ciddiyetimi bozar" diyerek resimlerin kimse tarafından görülmemesini istediği belirtiliyor.
Bu fotoğrafın çekildiği odanın, Hitler'in komuta kontrol için kullandığı konferans salonu olduğu söyleniyor. Bu oda Hitler'in kişisel muhafızlığını yapmak üzere kurulan SS bölükleri tarafından yakıldı ve 1945'te de Ruslar tarafından eşyalar yok edildi.
Yırtık, kan lekeli ve yanmış kanepe Berlin'in kalbi olan Reichschancellery‘nin (Alman Şansölyesi'nin görev yaptığı binanın geleneksel ismi) tam altına konumlandırılmış vaziyette duruyordu.
Kanepenin yanındaki derme çatma masanın üstünde Hitler'den geriye kalan eşyalar görülüyor. Bu fotoğraflar ilk defa William Vandivert tarafından Hitler'in ölümünden iki hafta sonra çekildi.
Savaş muhabirleri, Hitler'in kanının bulaştığı koltuğun ayağını inceliyor.
Kirli ve loş odadan bir kanepe fotoğrafı daha.
Masanın gözünde bulunan yırtık belgeler. Bu fotoğraflar Haziran 1945'te Life Magazine dergisinde yayınlandı.
Sığınağın bir diğer odasındaki molozların arasında, yırtık ve yanmış kanepenin önünde bir Rus askeri.
Virâne hale gelmiş, kapağı yakılmış boş bir kasa. Fotoğrafçı Vandivert'in notu: "Hitler koltuğun ortasına oturmuştu ve öne doğru düştü, bu yüzden koltukta onun kanı yok. Burası Hitler'in oturma odası.”
Bir SS kepi. Üzerinde bir kuru kafa amblemi var.
Yığınların üzerinde bulunan Milan'daki bir müzeden getirilmiş 16. yüzyıla ait bir yağlı boya.
Bir sürü kitap ve kâğıt parçaları dolabın ve masanın çevresine yayılmış vaziyette. Aynı zamanda bu fotoğrafçı, bombalarla koca bir şehirdeki yüzlerce binanın nasıl yok edilebileceğini, savaş mağlubu Berlin'i belgelemiş oldu.
Hitler'in sığınağının yanındaki makineli tüfek kulesi.
Söylentiye göre SS birlikleri bu boş benzin bidonlarını Eva Braun ve Adolf Hitler'in bedenlerini yakarken kullanmış.
Hitler'in 1937'de çekilmiş bir fotoğrafı.
Hitler'in eşi Eva Braun.
Alman fotoğrafçı Hugo Jaeger, Hitler'in iş arkadaşlarıyla olan görüşmelerine giriş izni olan tek kişiydi...
Bulunan fotoğraflar arasında Nazi rejiminin baskıcı tutumunu ortaya koyanların yanı sıra Adolf Hitler'in etrafının okullu kızlar tarafından sarıldığı kareler de var.
Hitler, Jaeger'a "Gelecek renkli fotoğrafçılığın” diye telkinde bulunmuş.
Ayrıca Adolf Hitler'le ilgili İngiliz tarihçi David Johnson'ın 'The man who didn't shoot Hitler' kitabında yeni bir iddia ortaya atıyor...
İngiliz tarihçi David Johnson'ın 'The man who didn't shoot Hitler' kitabı İngiliz asker Henry Tandy'nin hayatını anlatıyor. Tandy'nin, Birinci Dünya Savaşı'nda yaralı olan Adolf Hitler'i affettiği ileri sürüldü.
İngiliz tarihçi David Johnson, kitabında 'The man who didn't shoot Hitler' (Hitler'i vurmayan adam) Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa'da İngiliz ordusunda görevli er Henry Tandy'nin inanılmaz yaşam öyküsünü anlatıyor.
27 yaşındaki İngiliz er Henry Tandy, 28 Eylül 1918'de Fransa'nın kuzeyindeki Cambrai'de İngiliz ordusuna bağlı 'Yorkshire Alayı'nda görevliydi.
Cephede İngiliz ve Alman askerleri savaşırken, er Henry Tandy'nin atış menziline bitkin, yaralı bir Alman askeri girdi. 29 yaşındaki bu Alman asker, Bavyere Alayı'nda görevli Adolf Hitler'di.
İngiliz asker Henry Tandy, İkinci Dünya Savaşı'nda 60 milyon insanın ölümüne neden olacak bir diktatörü bağışladığının farkında değildi.
Henry Tandy Birinci Dünya Savaşı bittikten sonra ülkesine döndüğünde gazi madalyasıyla ödüllendirildi.
İkinci Dünya Savaşı'nda 60 milyon insanın ölümüne neden olan, katliamlar yapan Adolf Hitler için duygularını şu sözlerle dile getirmişti...
'Yaralı birini vurmak istemiyordum. Daha sonra onun nasıl bir insana dönüşeceği hakkında en ufak bir fikrim olsaydı, gözümü kırpmadan silahımı ateşlerdim.'
Adolf Hitler, İkinci Dünya Savaşı'nda Henry Tandy'nin İngiltere'nin Coventry bölgesinde çalıştığı otomobil fabrikasını yerle bir etti.
Hitler'i bağışladığı için bir anlamda bilemeden İkinci Dünya Savaşı'na da neden olan er Henry Tandy 1977 yılında yaşamını yitirdi. Tandy, İngiltere'de Marcoing askeri mezarlığına defnedildi.