Taraf: Ve aleykümselam Apo!

Taraf: Ve aleykümselam Apo!

PKK lideri Abdullah Öcalan, Taraf 'a selam gönderdi. Taraf'ın yaptıklarını anlatan Öcalan 4 de gazeteci ismi saydı. Taraf'ın Öcalan'a cevabı manşetten oldu...

PKK lideri Abdullah Öcalan, avukatları acalığıyla Taraf ’a selam göndererek "Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’a selamlarımı iletiyorum. Onların Taraf gazetesiyle önemli bir özgürsel yol açtığını biliyorum."dedi. Taraf da Öcalan'a "Ve aleykümselam Apo!" başlığıyla cevap verdi.

Taraf'ın değme solculardan daha cesur olduğunu söyleyen Öcalan, Ahmet Altan, Yasemin Çongar'ın yaptıklarını anlattı. Öcalan, Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'a da selam söyledi.

Öcalan'ın açıklamaları şöyle:

"Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'a selamlarımı iletiyorum. Ahmet Altan'ın yazılarını okuyorum. Özgürlükçü yanının güçlü olduğunu biliyorum. Onların Taraf gazetesiyle önemli bir özgürsel yol açtığını biliyorum. Bunu çok değerli ve önemli buluyorum. En değme solcudan daha yararlı ve cesur buluyorum. Taraf'ın Türkiye'deki hegemonik yapıya eleştiriler yaparak özgürlüksel bir duruş sergilediler. Taraf'a eleştirilerim de var. Onları zaman zaman eleştirdim de. Ama benim eleştirilerim onların bu değerli, özgürsel yanını ortadan kaldırmaz.

Zaten Kürt sorununa, toplumsal konularda da eleştirisel yaklaşmak gerekir. Yasemin Çongar'ın da yazılarını aynı çerçevede buluyorum. Değerlidir, özgürlük yanı gelişkindir. Onun edebi yanı da var. Daha önce edebiyat üzerine yazdığı yazıları okuyordum. Son zamanlarda yazmıyor ya da ben alamıyorum. Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'e selamlarımı iletiyorum." 

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.