Taraf muhabiri ifade verdi

Taraf muhabiri ifade verdi

Taraf Gazetesi'nde yayınlanan "AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı" başlıklı haberin sahibi Baransu, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Cumhuriyet savcısı Kadir Altınışık'a ifade veren Baransu, yaklaşık 3 saat adliyede kaldı. Baransu'ya yayınladığı belgeyi nereden bulduğunun sorulduğu, Baransu'nun da, Basın Kanunu'nun 12. maddesine göre haber kaynağını gizli tutma hakkı olduğunu belirterek bu soruya cevap vermediği öğrenildi.

Baransu'nun Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla da görüşürken Baransu'nun "gizliliği ihlal etmek" suçundan Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. "AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı" başlıklı haber 12 Haziran 2009'da Taraf Gazetesi'nde yayınlandı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde bulunduğu iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın altında kurmay albay Dursun Çiçek imzası bulunuyor. Söz konusu belgenin gerçek ya da sahte olduğunun tespiti için Askeri savcılık soruşturma başlattı. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da belgeyi inceliyor.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.