Tanıtım iyi yapılsaydı en az 70 futbolcu yurtdışında oynardı

Tanıtım iyi yapılsaydı en az 70 futbolcu yurtdışında oynardı

Türkiye'nin dünyada tanınmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri de spor. Türk Milli Futbol Takımı son Avrupa Kupası'nda üçüncü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Bu başarının ülkenin marka olmasında önemli bir katkı sağladığını belirten Türk Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, "Tüm markalarımız birleşecek, en büyük marka Türkiye olacak.'' dedi.



Sembol İnşaat tarafından Astana'da inşa edilen 'Astana Arena Stadyumu'nun açılışının ardından gazetecilerle sohbet eden Terim, Türkiye'nin, marka olan ve kendini çok iyi yetiştirmiş olan kişilere sahip olduğunu, ancak bu kişileri yeterince kullanamadığını vurguladı. 'Türk malı ucuzdur' algısının futbol için de söylendiğini hatırlatan Terim, bu yaklaşıma karşı çıkarken, yurtdışından teknik heyetlerin futbolcular hakkında kendisinden bilgi aldığını aktardı. 'Türkiye'nin tanıtımını hep beraber yapmalıyız.' diyen Terim'e göre Tarkan, Suna Kan gibi çok farklı alanlarda yetişmiş insan var. Bunların her biri Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar yapabilir. Ancak bu insanları, Türkiye'nin tanıtımı için bir tesadüf üzerine değil, planlı harekete dahil etmeli. "Arda, yurtdışına transfer olarak Galatasaray'a para kazandırabilecek futbolcuydu. Transferinin bu zamana kadar yapılmaması hata mı?" sorusu üzerine ise Terim, şunları kaydetti: "Türkiye'de yurtdışında oynayabilecek çok futbolcu var. 70 milyonluk Türkiye'den en az 70 futbolcu yurtdışında oynayabilirdi. Bu da tanıtımı iyi yapamadığımızın bir göstergesi.''

KIRMIZI BEYAZIN YERİNE TURKUAZ FORMA OLSUN

Milli Takım formasındaki 'turkuaz' renginin kendi fikri olduğunu aktaran Terim, şu değerlendirmeyi yapıyor: "Turuncu ve portakal dediğimizde Hollanda, gök maviler deyince de İtalya Milli Takımı akla geliyor. Hâlbuki bu ülkelerin bayraklarında bu renkler yok. Kırmızı-Beyaz, pek çok ülkenin bayrağında olan renkler ama turkuaz, adında da Türk olan ve başka kimsenin kullanmadığı bir renk. Bunu bir türlü kabul ettiremedik. Hâlbuki insanların gözünden kaçan bir şey var. Geçen yıl Avrupa kupalarında Nike'ın en çok sattığı forma, yakasında turkuaz rengi olan formaydı.'' Antalya'nın, tesisler açısından son yıllarda çok geliştiğini belirten Terim, kış aylarında yaklaşık 2 bin takımın kamp yapmak için Antalya'ya geldiğini dile getirdi. Eskiden, yaz kamplarını, İspanya, Mallorca gibi yerlerde yaptıklarını hatırlatan Terim, o dönemde Türkiye'de yaz kampı için uygun yer olmadığı bilgisini verdi. Terim, Abant gibi yaz kamplarının yapılabildiği yerler olmasına rağmen tesislerin yetersiz olduğu kanaatinde. Buralara önem verilip geliştirilmesi gerekiyor. Bodrum, Marmaris, Fethiye'de de kış kamplarının organize edilebileceği uygun iklime sahip yerler var ama buralarda da henüz tesisleşme sağlanamadığı için kullanılmıyor.

Yüksek transfer ücretleri hakkındaki soruyu da cevaplayan Terim, Real Madrid takımının, Kaka ve Cristiano Ronaldo'ya verdiği yüksek transfer ücretlerinin karşılığını, forma satışı, stadyum gelirleri gibi geri dönüşlerle alabildiği görüşünde. Terim, "Bu ücretler, dünyada bu kadar konuşulmuyor. Biz daha çok konuşuyoruz. İspanya basınında bu konuyla ilgili bir şey görmedim. Bize daha çok dert oluyor. Alan da satan da memnun.'' dedi. Stadyumların yapılarının Avrupa'da da dünyada da değiştiğini söyleyen Terim, ilerleyen yıllarda Türkiye'deki stadyumların da gelişeceğini kaydetti. Terim, stadyumların artık, sadece futbol oynanan yerler olmadığını, konserler gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını dile getirdi. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.