Talip Geylan: Önümüzdeki süreçte yetkiyi alacak ve Toplu Sözleşme masasına oturacağız
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan il gezilerine devam ediyor. Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 07-08.12.2021 tarihleri arasında Muş ve Bingöl’de bir dizi temaslarda bulundu.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan il gezilerine devam ediyor. Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 07-08.12.2021 tarihleri arasında Muş ve Bingöl’de bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaretlerde Muş Şube Başkanı Ramazan Akkuş ve şube yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun ve şube yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda üyemiz de hazır bulundu.
Ziyaretler kapsamında Genel Başkan Geylan, Muş Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç’ı ziyaret etti. Ardından Genel Başkan, Muş Bulanık İlçesi Gazi Ortaokulu ve Rüstemgedik Beldesi Bedevi Baran İlkokulu’nda eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Geylan, Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’yı da ziyaret etti. Ayrıca akşam Genel Başkan Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Dolğun Malazgirt Öğretmenevinde üyelerimizin düzenlediği müzik dinletisine katıldı. Geylan, Muş Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim çalışanları ile son günlerde gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik sohbet etti. Bunun yanı sıra Geylan Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bingöl’de de ziyaretlerde bulunan Genel Başkan Geylan, Solhan ilçesi Hazarşah Köyü İlk-Ortaokulu’nu ziyaret ederek eğitim çalışanları ile sohbet etti.
Genel Başkan Talip Geylan Bulanık İlçe Temsilciliğinin düzenlediği programda da üyelerimize hitaben yaptığı konuşmada, “Bitlis’ten Ağrı’dan gelerek bizi yalnız bırakmayan saygıdeğer Şube Başkanlarımız, Muş Şubemizin yönetim kurulu üyeleri bize Bulanık’ta yetkili olma mutluluğunu yaşatan, Türk sendikacılığının marka ismi olan Türk Eğitim-Sen’e omuz veren, hatta omuz vermekle kalmayıp Türk Eğitim-Sen’i Muş’un Bulanık ilçesinde yetkili kılan kıymetli üyelerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.
Genel Başkan Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulanık’ta üyelerimiz ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 1071 yılında Anadolu’nun kapıları bu topraklardan açıldı. Bundan sonra da Türk Eğitim-Sen’in hizmet kolunda hak ettiği yetkiyi alarak, Toplu Sözleşme masasına oturan sürecin kapısı da bu noktadan açılacak. Ziyaret ettiğim okullarımızdaki genç meslektaşlarımızın idealist yaklaşımlarından, onların memlekete hizmet aşkından da inanılmaz mutluluk duydum. Ankara’ya çok büyük motivasyon ile döneceğim.” dedi.
Birileri gibi kamu işverenin AR-GE kuruluşluğunu yapmadık. Saplantılı ideolojilerin taşeronluğunu da yapmadık. Her zaman çalışanın sesi olduk.
Türk Eğitim-Sen’in yetkili olmayı hak ettiğini söyleyen Geylan, “Çünkü Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen her zaman ve her koşulda, hiçbir denge hesabı gütmeden kamu çalışanlarının yanında olmuştur. Biz birileri gibi adeta kamu işverenin AR-GE kuruluşluğunu yapmadık. Biz birileri gibi saplantılı ideolojilerin taşeronluğunu da yapmadık. Her zaman çalışanın sesi olduk. Önümüzdeki süreçte yetkiyi alacak ve Toplu Sözleşme masasına oturacağız. Bugün sahada üyemiz olsun olmasın bütün kamu çalışanları gerçek anlamda sendikacılığı Türkiye Kamu-Sen’in yaptığını ifade ediyor.
Göreceksiniz bugün Muş’un Bulanık ilçesinde olduğu gibi bütün hizmet kollarında yetkiyi alarak o masada kamu çalışanlarını hakkıyla temsil edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Toplu Görüşme Primi, Türkiye Kamu-Sen’in verdiği mücadele ile olmuştur.
Toplu Sözleşme ikramiyesinin önemli bir kazanım olduğunu ve bunun sendikal örgütlenmeyi teşvik edeceğini belirten Genel Başkan Geylan, “Bilindiği gibi Toplu Sözleşme İkramiyesinin mucidi Türkiye Kamu-Sen’dir. Geçmiş dönemlerde kamu çalışanlarının ücret artışı, Memur Bütçe Kanunu ile belirlendiği için sendikalı-sendikasız ayrımı yoktur. Memur maaş zam oranları sendikalı sendikasız istinasız bütün memurlara şamildi. Dünyanın her yerinde sendikalı çalışanlar, sendikasız çalışanlara göre daha fazla kazanım elde eder. Ama ülkemizde sendikalı çalışanlar, sendikasızlara göre daha az para kazanıyordu. Çünkü sendika üyesi sendikasına aidat yatırıyor. Bu durum garabettir. Türkiye Kamu-Sen bu durumu ortadan kaldırmak için 2005 yılında Toplu Görüşme Primini hayata geçirdi. Türkiye Kamu-Sen sadece sendikalı memurlar için bir kazanım elde edebileceğimiz bir pazarlık kalemi sağlanmış oldu. Toplu Görüşme Primi ilk zamanlar 5 TL idi. Sonrasında 10-15 TL olarak arttı. Son gelinen noktada 135 TL idi. Şimdi ise 400 TL oldu. Bu Türkiye Kamu-Sen’in verdiği mücadele ile olmuştur. İlerleyen süreçte bir maaş ikramiye kadar çıkacaktır. Bu durum hiç şüphesiz sendikal örgütlenmeyi teşvik edecektir.” dedi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na “evet” diyoruz. Aksi takdirde Türk Eğitim-Sen her türlü demokratik direnci ortaya koyacaktır.
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik açıklamalarda bulunan Geylan kanunda yer alması gereken hususlardan bazılarını da sıraladı. Geylan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili süreç hızlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği 20. Milli Eğitim Şura’nın açılışında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından eğitime dair yaptığı açıklamalarda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı kararının duyurulması olumlu ve güzel bir gelişme idi. Ancak dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunmasın. Devlet memuru olmamız nedeniyle dolayı kaynaklanan kazanımlarımızın baki kalınması kaydıyla bu kanunu destekliyoruz. Şu an TBMM’de Bütçe Kanunu görüşülüyor. Hemen bitiminde Meclis’in gündemi Öğretmenlik Meslek Kanunu olmalıdır. Öğretmenlerimizin sadece kadrolu şekilde istihdam edileceği madde bu kanunda yer almalıdır.” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.