Taksiciler: Çam kozalağı kadar korunmuyoruz

Taksiciler: Çam kozalağı kadar korunmuyoruz

Mevcut 2918 sayılı yasanın korsanla mücadeleyi önlemek yerine teşvik ettiğini öne süren Korsanla Mücadele Derneği Başkanı Enver Uğur, bir çam kozalağının 6831 sayılı yasa ile başarılı şekilde korunurken, resmi taksicilerin korsanlara karşı korunamadığını

Sadece İstanbul'da 18 bin ticari taksi ve bu işten ekmek yiyen 60 bin kadar aile olduğuna dikkat çeken Enver Uğur, korsan yüzünden iş yapamayan taksicilerde aile sorunları yaşandığını hatta bir kısmının boşandığını anlattı. Uğur, çam kozalağının bile 6831 sayılı yasa ile başarılı şekilde korunduğuna dikkat çekerek, "Şoför ailesine de çam kozalığı kadar değer istiyoruz. Derneğimizi de zaten taksicilik yapanların ailelerinin dağılmaması için kurduk. Boşanmaların en çok görüldüğü mesleklerden biri de taksicilik." dedi.

 

KORSAN TAKSİYE BİNEN YOLCUYA DA CEZA

Korsana dikkat çekmek için meclisteki bütün milletvekillerine broşürler gönderdiklerini belirten Başkan Uğur, "Başbakanımız da geçtiğimiz günlerde 'korsan çalışanların hak gaspı yaptığını' vurguladı. Biz yılların kanayan yarası olan bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Mevcut 2918 sayısı Karayolları Kanunu korsanı bitirmede yetersiz kalıyor. Bazı maddelerin eklenmesini istiyoruz. Mesela korsan taşımacılık yapan aracın sürücüsüne ilk yakalandığında 3 bin lira para cezası, 50 ehliyet puanı kesilmesini istiyoruz. Eğer taşımacılığa devam edip daha sonraki yakalanmalarında para cezasının artırılması, bir yıl trafikten men edilmesi, korsan taşımacılığı tercih eden yolcuya da 500 lira ceza kesilmesini talep ediyoruz." izahını yaptı.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.