Taciz skandalı iki müdürü yerinden etti

Taciz skandalı iki müdürü yerinden etti

Yetim çocukların eğitim gördüğü okullardan birinde, bir yıl arayla yaşanan iki skandal, sorumluları işinden etti.

Cemiyet tarafından ihmalleri olduğu gerekçesiyle istifaları istenen ilköğretim müdürü G.H. ve genel müdür N.A. görevinden ayrıldı


Dar gelirli ve yetim çocukların eğitim gördüğü Türkiye'nin köklü kurumlarından birinin art arda iki taciz skandalıyla gündeme gelmesi geniş yankı buldu.

Geçen yıl 800 kişilik okulun 4'üncü sınıfında okuyan bir kız öğrenci,
sınıftaki bir kız arkadaşıyla üst sınıflardan iki erkek öğrenci tarafından zorla tuvalete kapatıldıklarını ve arkadaşının, erkek öğrencilerden birinin cinsel tacizine maruz kaldığını iddia etmişti. Soruşturma sonucunda, hem mağdur
hem de şüpheli öğrenciler okuldan uzaklaştırılmıştı. Yargı safhasında ise mağdur öğrencilerden birisi okula dönmüştü.

AİLEDEN SUÇ DUYURUSU
İlk skandalın ardından öğrenciler ve okul müdürü G.H. ayrı ayrı mahkemelerde yargılanırken, savcılığa yapılan suç duyurusuyla ikinci bir taciz iddiası ortaya atılmıştı. AKŞAM'ın gündeme getirdiği skandalda, 7'nci sınıfta eğitim gören D.O.'nun, 2008 yılında yaşıtı olan M.Ç. ve M.Ö. isimli iki erkek öğrencinin cinsel tacizine maruz kaldığı öne sürülmüştü. İddiaların ardından okulun bağlı olduğu cemiyet yönemi, sorumlular hakkında inceleme başlatmıştı. D.O.'nun ailesinin avukatları tarafından savcılığa verilen dilekçede 'Görevi kötüye kullanmak', 'Suçu bildirmemek' ve 'Suç delillerini karartmak'la suçlanan okulun genel müdürü N.A. ile ilköğretim bölümü müdürü G.H., istifa etti.

YARGILAMA SÜRÜYOR
İki yöneticinin istifasını, cemiyet yönetiminin istediği öğrenildi. Görevinden ayrılan ilköğretim bölümü müdürü G.H. ilk taciz olayıyla ilgili olarak hala asliye ceza mahkemesinde yargılanıyor.

İfade veren öğretmenlerin işlerine son
TACİZ skandallarının ardından okulda ilginç gelişmeler yaşandığı iddia edildi. Mağdur D.O.'nun ailesinin avukatlarından Vahap Şimşek, bazı öğretmenlerin okul yöneticileri tarafından baskı altına alındığını, kendilerine muhalefet eden ve müfettişlere olaylarla ilgili bilgi veren 20'den fazla öğretmenin iş akitlerine son verildiğini öne sürdü.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.