Tabletler Bozuk mu?

Tabletler Bozuk mu?

Yüzyılın projesi olarak sunulan Tabletli Eğitim konusunda, iktidarla, muhalefet arasında ciddi bir tartışma konusu var.

 

CHP’den sonra MHP de TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi:
 
Tabletler bozuk mu, değil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı, ısrarla bu iddiaları yalanlıyor ama okullardan gelen duyumlar da bu konuda bir sıkıntı olduğu yönünde.
Keşke bozuk olan sadece üç, beş yüz tablet olsa. Daha da vahimi, projenin sahipsiz kalması. Ne Bakan ve bürokratları, ne de Başbakan Erdoğan artık bu proje ile yeterince ilgileniyor. Oysa bu proje, asıl onun projesi!..
 
MHP’den soru önergesi
CHP’li Nur Serter’den sonra, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da, konuyu Meclis gündemine getirerek, Milli Eğitim Bakanı’na bozuk tabletleri sordu.
İşte Türkkan’ın cevap aradığı sorular:
“Fatih Projesi’nin Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulan mal ve hizmet alımları sonucu; 47.000 tablet bozuk çıkmıştır. Yüzyılın projesi olarak sunulan Fatih Projesi, 2 yıl geçmeden iflasın eşiğine gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın planına göre bu uygulama tüm okullarda uygulanacaktır. Şu ana kadar dağıtılacak rakamın ancak binde 3’ü olan (70 Bin) okula sevk edildi haberleri yazılı ve görsel basınımızda yer almaktadır.
 
Bu nedenle;
1- Fatih Projesi’nin Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulan mal ve hizmet alımları sonucu alınan ve okullara dağıtılan bu tabletlerin 47.000’inin bozuk çıktığı iddiaları doğru mudur?
Bu iddialar doğru ise; Milli Eğitim Bakanlığı, 47.000 bozuk tablet için hangi firmaya kaç TL bedel ödemiştir? Bozuk tabletler konusunda nasıl bir yaptırım uygulanacağını kamuoyuna açıklayacak mısınız?
2- Şu ana kadar dağıtılacak rakamın ancak binde 3’ü olan (70 Bin) okula sevk edildiği dikkate alındığında 47.000 tabletin bozuk çıktığı görülmüştür. Bu tabletlerin yine aynı firmadan ve aynı marka olarak almayı düşünüyor musunuz? Bu konularda kamuoyuna açıklamalarınız olacak mıdır?..”
 
Bakan Avcı, umarız, bu konuda bir an önce detaylı bir açıklama yapar da, bu söylentiler sona erer. Yoksa, bu tartışma uzadıkça, uzayacaktır.
 
Abbas Güçlü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.