Suriye'den Gelen Kurşun Öğretmeni Vurdu

Suriye'den Gelen Kurşun Öğretmeni Vurdu

Suriye'de devam eden çatışmalardan seken mermi, Ceylanpınar'da bir öğretmenin yaralanmasına neden oldu.

 

Suriye tarafından tarafından atılan bir mermi sekerek Ceylanpınar'daki Atatürk İlköğretim Okulu'nda görev yapan ve okulun bahçesinde bulunan okul müdürü Yunus Tosun'un hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. Bölgede tedirginlik sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı Ceylanpınar'da okulların yarın da tatil edildiğini duyurdu.
 
MERMİ YİNE SURİYE'DEN GELDİ
 
Rasulayn ilçesinde öğleden sonra şiddetlenen çatışmalardan seken bir mermi çekirdeği Birlik Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan Müdür Yardımcısı Yunus Tosun'un karnına isabet etti.
 
Hafif şekilde yaralanan ve özel araçla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen Tosun, tedavi altına alındı. Doktorlar, Tosun'un karın bölgesine isabet eden mermi çekirdeğinin operasyonla alındığı bildirdi. Tosun'un operasyonun ardından taburcu edildiği belirtildi.
 
Bu arada sınır hattında devriye görevi yapan güvenlik güçleri de sık sık yaptıkları anonslarla vatandaşları tel örgülerden uzak durmaları konusunda uyarıyor.
 
Öte yandan bölgedeki çatışmalarda yaralanan 1 Suriyeli de Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
BİR MERMİ DE EVE İSABET ETTİ
 
Muhalifler ile PYD güçlerinin birbiriyle çatıştığı Suriye'nin Resulayn ilçesinden ateşlenen uzun namlulu silahtan çıkan bir mermi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ahmet Geyik'e ait eve isabet etti.
 
Saat 16.00 sıralarında Suriye tarafından gelen mermi, sınıra birkaç yüz metre uzaklıktaki Cumhuriyet Mahallesi 289'uncu sokakta bulunan Ahmet Geyik'e ait evin mutfak duvarına isabet etti. Geyik ailesinin paniğe kapılmasına yol açan olay sonrası Suriye tarafından ateşlenen silaha ait mermi incelenmek üzere polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
CEYLANPINAR'A BİR ROKET MERMİSİ DAHA
 
Suriye tarafından atılan bir roket mermisi Ceylanpınar'daki Cumhuriyet Mahiellesi'nde bir sokağa düştü.
 
RESULAYN'DA TANK SESLERİ DUYULDU
 
Sabahtan bu yana PYD güçleri ile muhaliflerin şiddetli çatışmasının yaşandığı Resulayn'da, saat 17.00 sıralarında tank sesi duyuldu. Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki Resulayn'dan muhaliflerin kontrolünde olduğu ileri sürülen bir tankın ilçe merkezine doğru ilerlediğini görenler şaşkınlık yaşandı. Sınır ötesi kaynaklar, muhaliflerin Resulayn'a getirdiği 2 tankın çatışmaların daha da şiddetleneceğinin göstergesi olarak yorumladı.
 
CEYLANPINAR'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
 
Patlamadığı belirtilen roket mermisinin çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.Yaşanan bu gelişme sonrası okullarda eğitime ara verilen Ceylanpınar'da yarın da okulların tatil edildiği bildirildi. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararı, belediye hoparlörlerinden yapılan anonslar ile vatandaşlara duyuruldu.
 
haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.