Süper Lig başlıyor

Süper Lig başlıyor

Süper Lig başlıyor; ilk maç Sivas-Galatasaray

Futbolsever-lerin 90 günlük lig hasreti bugün bitiyor. 2010-2011 sezonu, 4 maçla açılacak. Ligin yeni ekibi Bucaspor da ilk kez görücüye çıkacak. Bülent Uygun'un teknik direktörlüğünü yaptığı Buca, sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak.




Futbolseverlerin 90 günlük hasreti sona eriyor. Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu, bugün 4 maçla başlayacak. 16 Mayıs 2010'da yapılan 2009-2010 sezonu son hafta karşılaşmalarıyla tatile giren ligde heyecan yeniden start alacak. 13 ilden 18 takım, 282 gün sürecek maratonda, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak. 52. sezonunu Bursaspor'un şampiyonluğuyla geride bırakan Süper Lig'de geçen yıl ligden düşen Diyarbakırspor, Denizlispor ve Ankaraspor'un yerlerini bu sene Kardemir Karabükspor, Bucaspor ve Konyaspor aldı. Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011'in ilk yarısı, 19 Aralık 2010'daki 17. hafta müsabakalarıyla sona erecek. 32 günlük devre arasının ardından ligde ikinci yarı, 21 Ocak 2011'de 18. hafta mücadeleleriyle başlayacak. Süper Lig'de 2010-2011 sezonu 22 Mayıs 2011'deki 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak. Süper Lig'de yeni sezonun ilk derbisi, 5. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak. İkinci derbi, 9. haftada yine Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında. Ligin ilk devresindeki Galatasaray-Beşiktaş derbisi ise 14. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda.

İZMİR'DE SÜPER BAŞLANGIÇ

Beşiktaş, Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna İzmir'de ligin yeni takımı Bucaspor ile oynayacağı maçla 'Merhaba' diyecek. İzmir Atatürk Stadı'nda 22.00'de başlayacak ve iki takımı lig tarihinde ilk kez karşı karşıya getirecek mücadeleyi Barış Şimşek yönetecek. Bucaspor'un yükselmesiyle 7 sezon sonra bir üst ligde temsil edilecek İzmir, Bucaspor-Beşiktaş maçıyla Süper Lig heyecanını tekrar tadacak.

Geçmiş dönemler göz önüne alındığında farklı bir kadro yapılanmasına giden ve özellikle taraftar odaklı transferlerden ciddi bir fayda elde etmenin planlarını yapan Beşiktaş'ta rüzgâr tersine döndü. Siyah-Beyazlılar, şimdiye dek 5 futbolcuyu renklerine katarken, 6 isimle yollar ayrıldı. İspanyol Guti Hernandez ile Portekizli Ricardo Quaresma gibi dünyaca ünlü yıldızları bünyesine dahil eden Kartal'da, sağlık sorunları sebebiyle görevini bırakan Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin yerine takım Alman Bernd Schuster'e emanet edildi. Bunlar, Başkan Yıldırım Demirören'in en etkili hamlelerinden biri olarak kayıtlara geçti. Sistem ve kaliteyle anılan futbolda başarıyı yakalayabilmek için gerekli havaya giren Beşiktaş, bunu sonuca taşıyacak, deneyimli ve başarılı bir hocaya da sahip. 'Yıldız' patentine sahip Guti ve Quaresma'yla gövde gösterisi yapan Beşiktaş, Robert Hilbert, Ersan Gülüm ve Cenk Gönen'le daha da güçlendi. UEFA Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u, ardından Çek Plzen'i saf dışı bırakarak play-off turuna kalan Siyah-Beyazlıların öncelikli hedefi lige iyi bir başlangıç yapmak. Futbolcularının ve kendisinin zamana ihtiyacı olduğunu belirten Teknik Direktör Schuster, "İyi yoldayız. Bunu da Bucaspor'u mağlup ederek ispat edeceğiz." dedi. Buca karşısında farklı bir Beşiktaş izleteceklerinin garantisini veren Schuster yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde dün gerçekleştirilen antrenmanda Kartal'ın maça yönelik taktik çalışmalar yaptığı bildirildi. İdmana tedavileri devam eden İbrahim Toraman, Yusuf, Rıdvan, Rüştü ve Sivok katılmadı. Beşiktaş kafilesi, bu sabah tesislerde toplanacak ve özel uçakla İzmir'e gidecek. 18 kişilik kadroya, sakatlıkları süren Rüştü, İbrahim Toraman, Yusuf, Rıdvan ve Sivok ile sözleşmesi dondurulan Fink'in yanı sıra Holosko, Hilbert, Uğur ve İsmail alınmadı.mustafa yüksel izmir

Tomas Sivok'a başarılı operasyon

Sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanan ve 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Beşiktaş'ın Çek stoperi Sivok, Prag'da, kulüp doktoru Devrim Urgun'un kontrolünde bir operasyon geçirdi. Sivok'un 2 gün hastanede kalacağı bildirilirken, Dr. Devrim Urgun, başarılı oyuncunun tedavisine aynı hastanede devam edileceğini bildirdi.

Helsinki maçına Rumen hakem

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımı arasında oynanacak play-off turu ilk maçını yönetecek hakem belli oldu. 17 Ağustos Salı günü, BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ilk karşılaşmada Rumen Ovidiu Alin Hategan düdük çalacak. 26 Ağustos Perşembe günü deplasmanda yapılacak mücadelenin hakemi ise henüz açıklanmadı.

'KÖTÜ TEZAHÜRAT SPONSORLARI KAÇIRIYOR

' Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, önemli transferlerin, büyük hedeflerin sponsorlar sayesinde olduğunu belirterek, "Geçen gün stadımızla ilgili bir sponsorla anlaşmak üzereydik. Maç öncesi taraftarlarımızın kötü tezahüratı nedeniyle maalesef sponsorumuz kaçmak üzere." dedi. Ege Bölgesi Dernekleri'nce düzenlenen iftar yemeğine katılan Demirören, Beşiktaş'ta her şeyin güzel gittiğini, bunun devam edeceğini dile getirdi. Başkan Yıldırım Demirören, "Bunun devamı birlik beraberliğe bağlı." şeklinde konuştu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.