ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ KRİTERLERİ

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ KRİTERLERİ

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ KRİTERLERİ

Şube müdürlerinin özlük hakları ile ilgili sorunlarının en aza indirilmesi için;  yayınlanacak olan Eğitim Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde aşağıdaki kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda hukuk metni olan yönetmeliklerin mağduriyetlere yol açmaması ve il/ilçeler de ki öğretim faaliyetlerine olumlu katkı sağlaması gerekir.

Şube müdürleri için rotasyon çalışmasının sonuna gelindiğini biliyoruz. Bu konuda bir hafta içerisinde Bakanlığımızdan bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Okul yöneticileri ve eğitim müfettişlerinden sonra il/ilçe yöneticilerine de rotasyon uygulaması başlayacaktır. Rotasyondan daha önemli olan il/ilçe milli eğitim yöneticilerinin bir mevzuatının olmasını önemsiyorum. Her ne kadar bu kadrolarda çalışanlar rotasyon ile yatıp kalksalar da önemli olan bu kadrolara ilk atanmanın ve yer değiştirmenin objektif kriterlere bağlanmasıdır. Tabi ki rotasyon uygulaması da bu konu da önemlidir.

Yeni yönetmelik ihtiyaçları karşılamalı ve hâlihazırda çalışan yöneticilerin sorunlarını gidermeli, hepsinden önemlisi il/ilçelerde ki eğitim öğretim faaliyetlerine bir ivme kazandırmalıdır.  Bunun için yönetmelikte şunlar yer almalıdır diye düşünüyorum;

  • Öncelik ile yönetim kademeleri belirlenmelidir. 1.2.3. kademe yöneticiliklerinde hangi görevlerin bulunacağı ayrıca eş değer görevlerin de tespit edilmesi lazımdır. Görevleri ve yaptıkları işleri çok farklı makamlar birbiri ile eşit sayılmamalıdır. Bunun önü kesilmelidir. Şube müdürlüğü ve il milli eğitim müdür yardımcılığı gibi ayrı kadrolar tek isim altında birleştirilmelidir. Bu konuda benim teklifim il müdürü, ilçe müdürü ve müdür yardımcıları şeklinde düzenleme yapılmalıdır. Şube müdürü ismi müdür yardımcılığı ile değiştirilmelidir. İlçe milli eğitim müdür yardımcısı gibi…

 

  • Şube müdürlüğü için düzenlenecek hizmet içi eğitim kurslarından önce sınav yapılmalıdır. Seçim sınav ile olmalıdır. 8 yılını dolduran ve kariyerinde yöneticilik yapmış olanlar bu sınavlara katılabilmelidirler. Hizmet içi eğitim faaliyetinden sonra da sınav yapılmalıdır. Hizmet içi eğitim kurslarının düzenlenmesinde üniversitelerin eğitim yöneticiliği bölümlerinde ki öğretim üyelerinden faydalanılmalıdır. Ek–1 gibi bir form ile seçim yapılmamalıdır. Eğitim yönetimi alanında tezli yüksek öğrenim gören öğretmenler,  8 yılını tamamladıklarında sınava girmeden hizmet içi eğitime katılmalıdırlar.

 

  • Şube müdürlüğüne ilk defa atanmada 40 yaş sınırı getirilmelidir. En fazla 3 defa bu sınavlara katılabilme hakkı tanınmalıdır.

 

  • Hizmet içi eğitim faaliyetinden sonra şube müdürlerinin 5.6. bölgelere atamalarının yapılması sağlanmalıdır.

 

  •  Yönetim kademelerinde görevler arasında geçişler kariyer, liyakat ve sınav ile gerçekleştirilmelidir. Sadece liyakat ya da sadece sınav ile görevde yükselme işlemi yapılmamalıdır.

 

  • Eğitim müfettişlerinde olduğu gibi ülkemiz hizmet bölgelerine ayrılmalıdır. Her hizmet bölgesinde çalışma zorunluluğu getirilmelidir.

 

  • Beş yılını tamamlayanlara isteğe bağlı yer değiştirme imkânı verilmelidir. Sekiz yılını tamamlayan il/ilçe yöneticileri zorunlu yer değiştirmelidir. Aslında bu konuda yerleşim yeri nüfusları dikkate alınarak zorunlu çalışma süreleri daha doğru bir şekilde belirlenebilir.

Merkez teşkilatında görevli şube müdürleri içinde aynı hüküm uygulanmalıdır.

 

  • Merkez teşkilatında mevcut uzmanlık kadrolarının atanma biçimi objektif kriterlere bağlanmalıdır. Alanında yüksek lisans yapmayan, eser ortaya koymayanlar uzmanlık kadrosuna atanamamalıdır. Merkez teşkilatında uzman kadrosunda görev yapanlar şube müdürü statüsünde değerlendirilmelidir.

 

  • Hiçbir şekilde eğitim öğretim sınıflarından sınavsız olarak genel idare hizmetleri sınıfına geçiş sağlanmamalıdır.

 

  • İl/ilçe eğitim yöneticilerine eş ve sağlık özrü durumundan yer değiştirme imkânı verilmelidir.

 

  • Kadrolu il/ilçe milli eğitim şube müdürlerinin görev yaptığı il/ilçelerde, okul müdürlerine geçici görevlendirme yolu ile il/ilçe milli eğitim müdürlüğü imkânı,  yönetmelik ile ortadan kaldırılmalıdır. Bunun ile ilgili yeni hazırlanan yönetmeliğe hüküm konulmalıdır.

 

  • MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğinde ki;  il/ilçe eğitim yöneticileri ile ilgili tüm hükümler kaldırılmalıdır.

 

  • İl/ilçe eğitim yöneticiliği görevlerine hiçbir şekilde diğer bakanlık kurum yöneticilerinin atamaları yapılmamalıdır. Özel öğretim kurumlarında geçen süreler yöneticilik görevinden sayılmamalıdır.

 

  • Tüm il/ilçe yöneticilerine sendikalara üye olma hakkı tanınmalıdır.

 

  • İl/ilçe şube müdürü normları öğrenci ve kurum sayıları dikkate alınarak yeniden güncellenmelidir.

 

  • Her türlü görevde yükselmede,  yabancı dil bilgisi ile yüksek öğrenim görmüş olanlara artı puan verilmelidir.

 

  • İl milli eğitim müdürlüklerinde kadın şube müdürü normları tahsis edilmelidir. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.

 

Yayınlanacak olan “EĞİTİM YÖNETİCİLERİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ” ile ilgili görüş ve önerilerimi saygılarım ile arz ederim…

Davut ÇALIŞKAN

Eğitim Yöneticisi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum