Şube Müdürlüğü sınavı mı geliyor?

Şube Müdürlüğü sınavı mı geliyor?

Şube Müdürlüğü sınavı mı geliyor?

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi yöneticileri, MEB Müsteşarı Emin Zararsız ile görüşerek gündemdeki bazı konuları değerlendirdiler.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer,Milli Eğitim Bakanlığı için Torba Kanun’da 950 yeni şube müdürlüğü kadrosunun gündemde olduğunu ve bu konuda sağlıklı bilgilendirmenin yapılmamasının ve konuyla ilgili haberlerin kafa karışıklığına neden olduğunu dile getiren Özer, “Görevde yükselmeyi düşünen ve kariyer planlaması yapacak olanların net bilgilere ihtiyacı var. Şube müdürlüğü atamaları hangi kriterlere göre yapılacaktır” diye sordu.

Yönetmeliklerin bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade eden Özer, yönetmelik çalışmalarında sendikaların görüşlerini de almanın kuşatıcılık açısından önemli olduğunu söyledi.

Uzun zamandır yapılmayan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında belirsizliğin devam ettiğine dikkat çeken Özer, sınav yapılması gerektiğine dair talebimizi yineledi. Özer, Ekim 2009 tarihli Kurum İdari Kurulu’nda alınan, “Bakanlığımız kadrolarında görev yapan tekniker, teknisyen, mimar ve mühendis kadroları için ihtiyaç durumu da dikkate alınarak unvan değişikliği sınavının yapılması çalışmalarının başlatılması” ve “Bakanlık Merkez ve taşra teşkilatı Şube Müdürlüğü için görevde yükselme duyurusu yapılması için çalışmaların başlatılması” kararlarını Müsteşar Zararsız’a iletti.

Zararsız, şunları söyledi: “Görevde Yükselme Yönetmeliği ortadadır. İlçe milli eğitim müdürlüğü atamaları gerçekleştirdik, hangi kriterlere göre gerçekleştirdiğimiz bellidir. Yönetmelik ve yasal metinler ne diyorsa o çerçevede olacaktır. İllerde şube müdürlüğü normlarında orantısızlıklar var. Normlarla ilgili bir düzenleme, bir kriter getirmeden bu konuda herhangi bir adım atılması söz konusu olamaz. Çıkan haberler gerçekleri yansıtmamaktadır.”

Emin Zararsız, yönetmelikle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.

 

Bu açıklamalar incelendiğinde şube müdürlüğü atamalarının, norm kadroların tekrar değerlendirilmesi sonucunda, yürürlükteki mevzuata göre (mevzuat sınavla diyor) yapılacağını anlıyoruz.

İl ve İlçe milli eğitim müdürü atamaları ise, yine mevcut yasal hükümlere göre, sınavsız, bakanlık marifetiyle yapılacak gözüküyor.

 Hakan Pınar / Turkiyeegitim.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum