ŞUBE MÜDÜRLERİNE ROTASYON UYGULANAMAZ

ŞUBE MÜDÜRLERİNE ROTASYON UYGULANAMAZ

ŞUBE MÜDÜRLERİNE ROTASYON UYGULANAMAZ

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun hükmünde Kararname,  14 Eylül 2011 tarihinde yayınlamıştı. 652 sayılı KHK nin Personele ilişkin 37 maddenin 7. Bendinde

(7) İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, okul ve kurum müdürü olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

 

Hükmü yer almaktadır. İlçe milli eğitim şube müdürleri, il milli eğitim şube müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları unvanlarında görev yapanlara bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yer değiştireceği ile ilgili bir hüküm bulunmamaktadır. İl/ilçe milli eğitim müdürleri, okul/kurum müdürlerine rotasyon uygulanabilecektir. Yasada olmayan bir hükmün uygulanmaya kalkışılması hukuksal açıdan problem oluşturacaktır.

Oysa geçen hafta içerisinde, Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü;  illere ve sivil toplum örgütlerine şube müdürleri için hazırladığı yer değiştirme taslağını göndererek,  görüş istemişti. İller ve STK larda görüşlerini 16 Eylül 2011 tarihinde PGM nin  mail adresine gönderdiler.

Şube müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcılarına rotasyon uygulamasının KHK ya eklenmemesi durumunda, rotasyonun uygulanması halinde iptal kararları peş peşe gelecektir.

Bakanlığımız ya yeni yayınlanan 652 sayılı KHK nin yukarıda yazdığım maddesine ekleme yapacak ya da şube müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcılarına rotasyon uygulaması düşüncesinden vazgeçecektir. 

Davut ÇALIŞKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum