ŞUBE MÜDÜRLERİNDE ANKSİYETE BOZUKLUĞU!

ŞUBE MÜDÜRLERİNDE ANKSİYETE BOZUKLUĞU!

ŞUBE MÜDÜRLERİNDE ANKSİYETE BOZUKLUĞU!

Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yer Değiştirme yönetmeliğinin internet sitelerinde yazılan yayınlanmama nedenleri tek tek ortadan kalktı. İnsan Kaynakları Genel Müdürü atanmadan yönetmelik yayınlanmaz diyorlardı… Atama gerçekleşti! Yeni yönetmelik hükümleri yürürlüğe girmeden önce il milli eğitim müdürlerinin yerlerinin değişeceği yazıldı. Bu da gerçekleşti!  Hatta Aralık-2011 ayında yayınlanacak denmişti, Aralık ayı da geçti! Yayınlanmadı… Bu cümleleri arka arkaya sıralayınca aklıma hani şu meşhur Erzurum şivesiyle yazılan “ İşte eyle” şiiri geliyor. Şube müdürü arkadaşların hoşgörüsüne sığınarak aşağıda şiiri bizim durumumuza uyarladım.

seni ele özlemle beklerim  ki...

diycahsan ki niye?

ne bilem iş de ele!

Eylül olur, 652 yayınlanır,

Okul müdürleri atanır,

İl müdürleri atanır,

bir sen atanmıysen.
eyle huzunlenirem.
diyecahsin ki ,neye?
iste eyle...

 

******

Umarım bu kadar beklentiden sonra şube müdürleri adaletli ilk atama, yer değiştirme ve görevde yükselme hükümlerini içeren bir yönetmeliğe kavuşurlar. 652 sayılı KHK nin 37. Maddesine 662 sayılı KHK nin 78. maddesi ile eklenen hüküm gereği şube müdürleri için rotasyon kesinleşti. Kesinleşti, kesinleşmesine ama şube müdürleri dört aydır beklenti içerisine girdi. Bu sıkıntılı ve gergin bekleyiş şube müdürlerinde rahatsızlıklar, meydana gelmesine neden olacaktır!

İnternet sayfalarında bilmem kaç defa taslak yayınlandı. Bunlar doğru mu? Ya da bu haller ile yayınlanacak mı? Hepimizin merak ettiği sorular bunlar!  Taslağın kelime anlamı; genel olarak daha bitmemiş bir işin planlamasının yapıldığı hali tasvir eder, der. Ama bitmemiş bu metinlere bakıp, hayal kuran çok! Bırakın hayal kurmayı rüya bile görüyoruz. Hatta koskoca adamlar, internet sitelerinde rüya tabiri (taslak tabiri, ne getirir ne götürür) yapıyor. Gündüz niyetine hayırdır inşallah ile söze başlayıp, rüyaları yorumluyoruz! Pardon, taslakları yorumluyoruz!

******

Şube müdürlerinin tamamında bir beklenti oluşturuldu. Taşların artık yerine oturmuş olması lazım. Kaç yılını dolduranlar rotasyona tabi olacak? Hizmet yılı fazla olan şube müdürleri rotasyondan muaf olacak mı? Bölge hizmeti kaç yıl olacak? Görevde yükselebilecek miyim? Gibi zihinde oluşan düşünceler artık rahatsız etmektedir. Bu olumsuz durum karşısında şube müdürlerinde; anksiyete bozuklukları meydana gelmiştir! (Anksiyete= canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı halidir. Psikiyatride bir grup hastalığın genel adıdır.) Yakında, şube müdürlerinin sağlık durumlarında, bu taslaklar nedeni ile aşağıda ki belirtilerin, meydana gelmesi söz konusudur;

Hastalık korku ve panik hissine neden olur. Kişi her şeyi olabilecek en olumsuz yönüyle ele alır, moral seviyesi en alt düzeydedir. Bu his, korku, kızgınlık, üzüntü ve mutluluk gibi duygularla beraber gelen, insanoğlunun hayatta kalmasıyla bağlantılı temel duygulanımlardan birisidir.!

Anksiyetenin nedeni ise bir türlü yayınlanmayan Taşra Teşkilatı Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğidir.

Neyse yönetmelikler gelip geçici önemli olan sağlığımız arkadaşlar!  Mesela ben 2000 yılında yayınlanan yönetmelik ile atandım. Şimdi O yönetmeliğin yerinde yeller esiyor. Yukarıda ki belirtileri gösteren arkadaşlar, aşağıda yazdıklarımı uygulasınlar hiçbir şeyleri kalmayacaktır. Doktor gibi hissettim kendimi ya… Teşhis, tedavi tastamam…

Anksiyete tedavisi en az bir yıllık ilaç tedavisi şeklinde seyreder. Bunun yanı sıra derin nefes alıp vermek endorfin salgılanmasına neden olduğu için hastaları rahatlatır. Masaj, (ev dışında masaj yaptırmayın!!!!!) terapi, telkin gibi yöntemlerin de işe yaradığı bilinmektedir.

Ben kendi anksiyete bozukluğu rahatsızlığımı yazarak gideriyorum. Sizde de aynı tedavinin olumlu sonuç vereceğini düşünüyorsanız, yazılarınızı bize gönderin.

Sürçü lisan ettiysem affola…

Davut Çalışkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.