Şuayip Özcan'ın evinde arama yapıldı

Şuayip Özcan'ın evinde arama yapıldı

Aralarında MİT'te bir dönem görev yapan emekli bir albay, eski Türk Eğitim - Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve 2 İngilizin de bulunduğu toplam 37 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapıldı



Konya polisinin Ergenekon soruşturması kapsamında sürdürdüğü operasyonda dün sabah 11 ilde toplam 37 kişinin evinde arama yapıldı. Operasyon kapsamında, MİT'te bir dönem görev yapan emekli bir albayın Isparta'daki, iki İngilizin de Bursa'daki evi arandı.
Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin nisan ayında gözaltına aldığı 15 kişiden 6'sının tutuklandığı operasyonun dünkü ayağı, Adana'daki Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla gerçekleşti.
Aralarında Konya, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Isparta'nın da bulunduğu 11 ilde eşzamanlı olarak toplam 37 kişinin ev ve işyerleri arandı. Isparta'da bir emekli albayın evi, Ankara'da eski Türk Eğitim - Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Bursa'da 2 İngiliz vatandaşı, Konya'da bir doktor ve İstanbul'da bir gazetecinin evlerinde aramalar yapıldı. Öğle saatlerine kadar devam eden aramalarda birçok belgeye el konulurken, gelişmelere göre gözaltıların olabileceği kaydedildi.
Isparta'daki evi aranan emekli Kurmay Albay K.A'nın, Eğirdir Akpınar köyünde oturduğu öğrenildi. Konya'dan gelen ekipler köye giderek K.A.'nın evini aradı. Arama sonrası bilgisayar ve bazı dokümanlara el konuldu.

Tatildeyken evi arandı
Didim'de tatilde olan Özcan, Ankara'daki evinin ve ofisinin aranmasına tepki göstererek, “İki komşu çağırmışlar. Kapıyı çilingirle açmışlar, arama yapıp gitmişler” dedi. Batıkent'teki evine sabah saatlerinde polisin geldiğini anlatan Özcan, “Olayı komşularımdan öğrendim. Aramaya gelen polislerle görüştüm. 'Bize verilen emir böyle' dediler.
Ne aradıklarını da söylememişler. Sendikal faaliyetlerle ilgili, katıldığım etkinlikler, televizyon programları, onlarla ilgili CD'ler vardı. Onları almışlar” diye konuştu.
Aramanın Ergenekon soruşturmasıyla bir bağlantısı olup olmadığına ilişkin soru üzerine Özcan, “Ben oradakileri tanımam, oradakiler beni tanımaz. Bilemiyorum tabii, olayın aslı nedir. Bana henüz bir şey soran olmadı” dedi.
İfadeye çağrılmadığını da belirten Özcan, evinde arama yapılırken Uluslararası Avrasya Eğitimciler Federasyonu'nda da arama yapıldığını, buradaki bilgisayarına da bakıldığı bilgisi aldığını, ancak neye baktıklarını bilmediğini söyledi.

Konya merkezli
Konya merkezli 17 Nisan'daki ilk operasyonda gözaltına alınan 15 kişi arasında, Konya Valiliği'nde memur olan Abdurrahman Berkcan ve Sırrı Demirel de yer almış, iki zanlının avukatı Mehmet Ali Kaymakcıoğlu, operasyonun Ergenekon soruşturması kapsamında yapıldığını ve adliyeye sevk edilenlerin isimlerinin Ergenekon iddianamesinde yer aldığını açıklamıştı.
Operasyon sonucu, “Ergenekon örgütünün eylem grubu içinde görev aldıkları” ileri sürülen ve bir televizyonun sahibinin yeğeni olan İsmail Oğuz Şahin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.