Suavi ne yaşar ne yaşamaz

Suavi ne yaşar ne yaşamaz

Benzin alıyordu ki kredi kartının geçersiz olduğunu öğrendi. Bankaya gitti, büyük bir şok yaşadı: Banka Suavi'yi öldürmüştü

Bir istasyondan kredi kartıyla benzin almak isteyen ve kredi kartının geçersiz olduğunu öğrenen sanatçı Suavi, bankaya başvurduğunda aldığı cevapla şoke oldu. Bankaya göre Suavi ölmüştü...
Suavi, yaşadığı olayı twitter’dan dün  “Ben ölmüşüm. Banka 27 Nisan’da öldüğüm için kartlarımı iptal etmiş. Biri bana bunu izah etmeli. Banka izah edemiyor. ‘Resmi evrak geldi’ diyor” sözleriyle duyurdu. Cnnturk.com’un ulaştığı Suavi’nin anlattığına göre, sanatçı konserleri için yolculuk ederken, önceki gün eşiyle İstanbul-İzmir karayolunda bir benzin istasyonunda yaptığı alışverişi, özel bir bankaya ait, uçuş mili kazandıran kredi kartıyla ödemek istedi. Ancak pos cihazı “Karta el koyunuz” uyarısı verdi. Görevli 3 kez denedi ama işlem başarısız oldu. Bu uyarıyla birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirten Suavi, “İnanılmaz bir mağduriyet yaşadım, o sırada üstümde nakit yoktu, eşimdeyse yine benim kartıma ait bir ek kart vardı ve bu nedenle o kart da işe yaramadı. Çok vahim bir durum yaşadım. Üstelik ben kart borcunu günü bile gelmeden ödeyen, son derece titiz bir müşteriyim” dedi.
Suavi, sorunu çözmek için bankanın iletişim merkezini aradığını, fakat bu kez de “muhatap bulamama” sorunuyla karşılaştığını anlattı: “Orası ayrı bir dert, çünkü karşınıza size yardımcı olabilecek biri çıkmıyor. Sürekli tuşlara basıp hiç kimseye bağlanamadım, defalarca denediysem de kartımın kullanıma kapalı olduğu söylenerek, telefon suratıma kapandı. Çözümsüz bir halde kalakaldım. Ben bankaya, kredi kartına güveniyorum ve yolda kalıyorum...”

‘Ölmediğimi ispatlayamadım’
Ertesi gün Bodrum’daki banka şubesine giden Suavi, bu kez de şubedeki görevlinin sözleriyle başka bir şok yaşadığını söyledi. Suavi, kartının neden kullanıma kapalı olduğunu öğrenmek ve sorunu çözüp kartını yeniden açtırmak istediğini belirterek, “Görevli yardımcı olmak için ekrana baktı fakat bir anda yüzü bembeyaz oldu. Çok mahcup olduğunu ama nedenini açıklayamayacağını söyledi. Israr edince ‘Vefat nedeniyle kapatılmış’ dedi. Ölmediğimi bir türlü ispatlayamadım” diye konuştu. Sanatçı hatanın telafi edilmediğini ve yeni bir kart başvurusu yapması gerektiğini de belirtti.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.