Sporda şiddeti araştırma komisyonu toplandı

Sporda şiddeti araştırma komisyonu toplandı

Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AKP İstanbul Milletvekili Nazım Ekren başkanlığında toplandı.

TOKİ Projeler Daire Başkanı Mustafa Levent Sungur ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanı Hasan Hüseyin Şen, komisyona futbol stadyumlarının emniyet ve yapılarına ilişkin bilgi verdi.

Sunumların ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Sungur'a, ''Yaptığınız işlerin parasını devletten mi alıyorsunuz yoksa TOKİ'nin kendine ait bir kasası mı var'' sorusunu yöneltti. TOKİ'nin uygulamalarını devletin parasıyla yaptığını belirten Sevigen, ''Ondan sonra da çıkıp TOKİ Başkanı, sanki kendi paranızla yapmışsınız gibi insanları azarlıyor, hor görüyor'' diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Türk Telekom Arena Stadı'ndaki olaylara değinerek, ''Galatasaray taraftarı burada haksız bir propagandanın muhatabı olmuştur. Devletin gücü böyle işlerde kullanılmamalıdır'' dedi.

AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi de TOKİ Projeler Daire Başkanı Sungur'a seslenerek, ''Evet, çok oluyorsunuz, yüzbinlerce konut, bir sürü spor tesisi yapıyorsunuz'' dedi. Bu sözler üzerine ayağa kalkan MHP'li Uzunırmak, ''Kendi parasıyla mı yapıyor? Millet aldığı her şeyin parasını kuruşuna kadar ödüyor'' şeklinde tepki gösterdi.

Yemişçi, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'na atfen gazetelerde, ''Spor komisyonu üyelerinin gezileri ballı. Ben devletin parasıyla geziye gitmem'' şeklinde haber yer aldığını anımsattı. Gezilerin, büyük faydası olduğuna inandığını belirten Yemişçi, bu sayede yurt içindeki tesisleri, dışarıdaki tesislerle kıyaslama imkanı bulduklarını anlattı. ''Bu arkadaş maaşını devletten almıyor mu'' sorusunu yönelten Yemişçi, ''Biz turistik geziye gitmedik'' dedi.

CHP'li Sevigen ise tekrar söz alarak, Aslanoğlu ile konuştuklarını ve kendisinin, ''böyle bir beyanı olmadığını'' söylediğini aktardı. Yemişçi ise ''Öyleyse tekzip denilen bir şey var. Neden kullanmamış? Söyle, ondan sonra söylemedim de. Ne kadar kolay'' diye tepki gösterdi.

AKP Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül de Yemişçi'nin sözlerine katıldığını belirterek, gezilerin her dakikasının dolu dolu geçtiğini ifade etti.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.