Sözleşmeli Personel Kadroya Alınmayacak

Sözleşmeli Personel Kadroya Alınmayacak

Sözleşmeli Sağlık Personeli Kadroya Alınmayacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2002-2010 yılları arasında 20 bin olan uzman doktor sayısının yüzde 45 artarak 28 bin 931'e ulaştığını bildirdi. Pratisyen doktor oranında yüzde 16'lık artış yaşandığını belirten Akdağ hemşire-ebe sayısında da yüzde 33 oranında artış sağlandığını kaydetti. Akdağ, bakanlık bünyesinde halen 70 bin 42 sözleşmeli personelin görev yaptığını belirterek bunların kadrolu personel içerisindeki oranının yüzde 27 olduğunu ifade etti. Akdağ, "Sözleşmeli personelin kadrolu personel statüsüne alınmasına yönelik bir çalışmamız bulunmamaktadır. Farklı statülerde çalışan sözleşmeli personelin tek bir sözleşmeli statüde birleştirilmesi hususunda yetkili sendika tarafından yapılan öneri bakanlığımızca değerlendirilmektedir" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın Sağlık Bakanlığı personeline ilişkin soru önergesini yanıtladı. Ülke genelinde kesintisiz ve hakkaniyetli sağlık hizmeti sunabilmek için diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi bakanlığında da farklı istihdam modelleri kullanıldığına işaret eden Bakan Akdağ, bu çerçevede 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel istihdam edildiğini kaydetti. AKP hükümetleri döneminde sözleşmeli personel istihdamı ile sağlık birimlerindeki acil personel ihtiyaçlarının önemli ölçüde giderildiğini söyleyen Bakan Akdağ "Az gelişmiş yörelerde çalışanlara yüksek ücret ödenmesi sağlanarak eleman temininde güçlük çekilen yerlerde kalıcı istihdam teşvik edilmiştir. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimiz olmak üzere köy ve beldelerdeki sağlık personeli ihtiyacımız giderilmiştir. 4/B sözleşmeli personel istihdamıyla da özellikle il ve ilçe merkezlerinde koruyucu sağlık hizmeti veren birimlerimiz ile devlet hastanelerimiz ve dal hastanelerimizin öncelikli personel ihtiyaçları giderilmiştir. Ebe ve hemşire gibi diğer yardımcı sağlık personeli doluluk oranı bakımından en iyi durumdaki ilimizle en kötü durumdaki ilimiz arasındaki fark 1/8'den, 1/3'e düşürülmüştür" dedi.

-SAĞLIK PERSONELİNİN YÜZDE 27'Sİ SÖZLEŞMELİ-

Bakan Akdağ, bakanlığında halen 4/B'ye göre istihdam edilen toplam 70 bin 42 sözleşmeli personelin görev yaptığını belirtirken bunun 4/A'ya göre istihdam edilen personel sayısına oranının yüzde 27 olduğunu söyledi. Bakanlığındaki sözleşmeli personel istihdamı ile koruyucu sağlık hizmeti veren birimlerin, devlet hastanelerinin, eğitim ve araştırma hastanelerinin ve dal hastanelerinin acil personel ihtiyaçlarının önemli ölçüde karşılandığını ifade eden Bakan Akdağ "Farklı personel istihdam modellerinin, kamu kurum ve kuruluşları tarafından tercih edilen tüm istihdam modellerinde olduğu gibi statü farklılığı oluşturması doğaldır. Bakanlığımızca sözleşmeli personel alımına gidildiğinde adaylara statüleri, çalışma şartları ve özlük haklarına ilişkin duyurular önceden yapılmaktadır" dedi.

-"SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ALINMASI ÇALIŞMAMIZ YOK"-

Sağlık Bakanlığında kadrolu personel alımlarının merkezi sınav sonucuna göre yapıldığını ifade eden Akdağ bin 190 sözleşmeli personelin bu yöntemle kadrolu statüye geçtiğini bildirdi. Akdağ "Sözleşmeli personelin kadrolu personel statüsüne alınmasına yönelik bir çalışmamız bulunmamaktadır. Diğer taraftan, bakanlığımızda farklı statülerde çalışan sözleşmeli personelin tek bir sözleşmeli statüde birleştirilmesi hususunda, 2009 Ekim ayında yapılan Kurum İdari Kurulu toplantısında yetkili sendika tarafından yapılan öneri bakanlığımızca değerlendirilmektedir" dedi.

memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.