Sözleşmeli er olan yaşadı!

Sözleşmeli er olan yaşadı!

Sözleşmeli er projesinde ayrıntılar gelmeye başladı. Yetkililer taslakta sözleşmeli erin statüsünü netleştirdi

Sözleşmeli er çalışmasında ayrıntılar netleşti. 4/C'li olması kararlaştırılan sözleşmeli erler en çok 7 yıl görev yapacak. Maaşları bin 300-2 bin lira arasında olacak. Ayrıldığında aldığı maaş toplamının yarısı kadar ikramiye verilecek. Astsubaylık yolu da açık bırakıldı.

Ordunun profesyonelleşmesi öncesinde büyük önem taşıyan sözleşmeli er konusunda taslak hazırlandı. Hükümetin ilk etapta 50 bin civarında olmasını öngördüğü sözleşmeli er projesinde görev alacakların statüsünün 4/C olması kararlaştırıldı.

22'DEN KÜÇÜK, 26'DAN BÜYÜK OLAMAZ

En az 3, en çok da 7 yıl bu görevi yapacak kişiler, 22 yaşında küçük, 26'dan büyük olamayacak. Görevine (komando, piyade, istihkamcı, levazımcı) göre maaşları belirlenecek bu kişiler bin 300 lira ile 2 bin lira arasında ücret alacak. Hazırlanan taslak gelecek hafta Bakanlar Kurulu'nda karara bağlanacak hale getirilecek. Bu kişilerin uzman çavuş ya da astsubaylığa kadar yükselme imkanları da olacak.

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in "Bir an önce 'tek tip' askerlik uygulamasına geçilerek vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda yapılması, eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre ve daha etkin şekilde yararlanılmasına imkan sağlanması önem arz etmektedir" şeklinde dile getirdiği ve hükümetin de hazırlıklarını başlattığı sözleşmeli er projesinde sona gelindi.

Yenişafak'ın haberine göre, geçtiğimiz cuma günü Başbakanlık'ta bir araya gelen sosyal güvenlik kurumu yetkilileri ile Maliye Bakanlığı yetkilileri, taslakta sözleşmeli erin statüsünü netleştirdi. Bugün yeniden bir araya gelinecek, ardından da çarşamba günü Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile taslağa son şekli verilecek. Gelecek pazartesi de konu Bakanlar Kurulu gündemine getirilerek görüşülmesi sağlanacak.
posta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.