SÖZLEŞMELİ BÜROKRATLAR GELİYOR

SÖZLEŞMELİ BÜROKRATLAR GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Teşkilat yasasının çıkmasıyla havuza düşen bürokratların yerlerine atama yapmak için düğmeye bastı. İlk etapta 4 kararname hazırlandı ve Başbakanlık makamına sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığında teşkilat yasasının çıkmasının ardından 81 il müdürü de dahil olmak üzere Bakanlık Merkez teşkilatında bir tek yönetici dahi kalmamıştı.

Teşkilat yasasını kapalı devre kendi ekibiyle çalışan Ömer DİNÇER, yasa hakkında basına tek bilgi sızdırmamıştı. Şu anda aynı çalışmanın, Bakanlık üst düzey yöneticilerinin atanması içinde yapıldığı tahmin edilmektedir.

Bakanlık bürokratlarında mevcut genel müdürler, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarında çok azı yerini koruyacak gibi…

Bakanlıkta görevlendirme ile görev yapan diğer bürokratlar ise deyim yerindeyse, “yönlerini kıbleye dönmüş bir şekilde beklemekte...”…

Genel müdür yardımcılığı makamında bulunan bir çok kişi, 3600 ek göstergeden ; 300 ek göstergeli grup başkanlığı görevi verilse bile alma taraftarı değil.

Kısaca şu anda herkesin beklentisi Genel Müdürlük makamı...

Ancak yine alltını çizerek söylüyoruz ki, Sayın Bakan mevcut Genel Müdürlerle devam etme taraftarı olmadığı izlenimini verdiği gibi, Bakanlık içerisinde görev yapan eski bürokratlarında bu makamlara gelmek için şansları yok denecek kadar az diyebiliriz.

Bunların içerisinde en şanslısı ve hatta diyebiliriz ki, Genel Müdürlük koltuğunu koruyabilecek tek kişi ise Bakan'a olan yakınlığı ile bilinen Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK olarak görünmekte..



Bakanlık Merkez teşkilatına yapılacak bürokrat görevlendirmeleri için bu hafta düğmeye basılacak. İlk etapta Bakan Bey kendi ekibinden 4 kişinin görevlendirme kararnamelerini Başbakanlığa yolladı.

Daha önce çalışmış olduğu kurumdan getirdiği ve Müsteşar Yardımcılığı için görevlendirdiği kişiler başta olmak üzere, yine eski kurumundan bir kişiyi daha MEB’de grup başkanlığı için getirdiği ve kararnamesinin yazıldığı gelen bilgiler arasında…

Bunun yanında MEB’de Teşkilat yasasına uygun yönetmelik ve mevzuatların çıkarılması için mevcut bürokratlar harıl harıl çalışıyor.

Sonuç olarak Sayın Bakan’ın , MEB’de üst düzey bürokrat görevlendirmelerinde Bakanlık içerisinde görevlendirme ile bu görevi yürüten bürokratlara şans tanımayacağı ve özellikle de genel müdürlük makamlarına kendi ekibini getireceği gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Konuyla ilgili gelişmeleri yayınlamaya devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.
 

kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum