Soygun bitiyor

Soygun bitiyor

SGK, hastalara 'Haftaya gel' diyerek muayene başına ücret alan hastaneleri uyardı.

Hastanelere yapılan uyarıda, ikinci muayene ücreti ve katılım payının SGK'ya fatura edilemeyeceği vurgulandı. Uyarıya uymayanlar hakkında 'hizmeti yapılmış gibi göstermek' suçundan işlem başlatılacak. SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine hastanelerin katılım payı uygulamalarını ve muayene ücretlerini incelemeye aldı. SGK denetim elemanları, bazı hastanelere vatandaş gibi giderek uygulamaları yerinde inceledi.

Müfettişler, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi'nde yaptıkları incelemede 'vaka başı muayene ücreti' alındığını saptadı. SGK müfettişlerince yapılan bu incelemenin ardından hazırlanan soruşturma raporu örnek gösterilerek, ekstra muayene ücreti, malzeme parası ve katılım payı faturası çıkaran özel ve devlet hastaneleri uyarıldı. SGK yetkilileri, bundan sonra ikinci katılım payını ve muayene ücretini SGK'ya fatura eden hastaneler hakkında işlem yapacaklarını kaydetti.

SGK: BU BİR SUÇ

SGK yetkilileri, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Vatandaş muayene olmak için hastaneye gittiğinde ileri bir tarihe verilen tetkik sırasında ikinci kez muayene ücreti alınamaz. Bazı hastaneler bunu ihlal ediyor. Hizmeti yapılmış gibi göstermek suç. Bu şekilde davranan hastaneler hakkında yasal işlem başlatılacak."
Öte yandan SGK, hastanelere yönelik sınıflandırma sisteminin ardından özel hastanelerin sağlık harcamaları ve hafta faturalarına yönelik incelemelerini sürdürüyo
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.