Soruları verdik ama...

Soruları verdik ama...

Geçen hafta yapılan ehliyet sınavında cevap anahtarlarını veren çete üyeleri çok vicdanlı çıktı

Kimi, “Vefa borcum vardı” kimisi ise “Dayımın tanıdığı, tamamen psikolojik destek olsun diye verdim” derken, yardım alanlar, “3 bin lira istediler” açıklamasını yaptı...


Kadıköy'de, Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavında kopya çektikleri iddiasıyla göz altına alındıktan sonra Kadıköy Adliyesi'ne çıkartılan zanlılardan Enver B. tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şebeke elemanları ifadelerinde, iyilik olsun diye yardımda bulunduklarını söylerken, ehliyet almak için sınava giren şahıslar ise şebeke elemanları ile para karşılığında anlaştıklarını söylediler. Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Enver B. ifadesinde, “Sınav öncesi İbrahim hoca olarak tanıdığım bir kişi vasıtasıyla Yeter C. isimli bayana sınavda telefon yoluyla sınav sorularının cevaplarını verecektim. Bunu karşılığında herhangi bir şey almadım. İbrahim hocanın daha önceden bana yapmış olduğu iyiliğe karşılık bu yardımı yapacaktım. Kurumun yapmış olduğu önceki sınavın sonuçları elimizde bulunmaktadır. Bu sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden alıyoruz. Sınavdan erken çıkan öğrencilerden ilk dört sorunun cevaplarını öğreniyoruz ve daha önceki sınavlardan hangisi olduğunu tespit edip, telefonla buna göre okuma yapıyoruz. Bu olayda da böyle bir yöntem uygulamak istedik ancak başarılı olmadık” dedi.

Kulaklık, psikolojik destek

Şebeke üyesi olduğu iddia edilen Tacettin Y. ise ifadesinde, “Ben, sınavlarda daha önceden yardımlarda bulunuyordum. Ancak bu işi bıraktım. Daha önceden çalıştığım sürücü kursunun sahibi Arife B. beni arayarak, Murat B.'a bluetooth kulaklık vermemi istedi. Kendisinden kulaklık bedeli olarak bir kuruş almadım. Yine Fatih K.'un dayısı benim komşum olur. Benden yardım isteyince bu işleri bıraktığımı söyledim. Dayısı bana, psikolojik destek olsun diye bu şekilde bir kulaklık vermemi, yardım etmesem de olacağını söyledi” dedi.

'Vefa borcumdan'

Zanlılardan Mustafa B. de, “Ekonomik sıkıntılarım olduğu dönemde Enver B. bana yardımda bulunduğu için ben kendisine vefa borcum olduğunu hissederim Kendisi Yeter C. isimli bayanı aramamı ve sonuçları vermemi söyledi. ” dedi. Ehliyet sınavına giren Yeter C. ise “Arife B.'nin kursunda İbrahim Hoca ile tanıştım ve direksiyon kursu aldım. 3 bin lira vermem karşılığında beni geçireceğini söyledi. Ben de 3 bin lirayı İbrahim hocaya verdim” dedi.
VATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.