SONUNDA MÜFETTİŞLER DE ALANLARDA

SONUNDA MÜFETTİŞLER DE ALANLARDA

SONUNDA MÜFETTİŞLER DE ALANLARDA

MEB önünde Eğitim Müfettişlerinin düzenlemiş olduğu eyleme Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda müfettiş katıldı. Eyleme Türk Eğitim-Sen destek verdi.

 

Basın açıklamasına, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa AKKAŞ, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami ÖZDEMİR katıldılar.

 

Eylemde bir konuşma yapan Eğitim Müfettişleri Derneği Başkanı Doğan CEYLAN;

 

“Eğitim müfettişliği unvanı, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile il eğitim denetmenine dönüştürüldü. Aynı zamanda eşit işe eşit ücret düşüncesini hayata geçirmek için 666 Sayılı KHK ile ek ödeme uygulaması getirildi. Ancak, eğitim müfettişlerine denetmen unvanı verildiği için, eşit iş yaptıkları müfettişlerle değil, denetmenlerle aynı kapsamda ek ödeme verildi. Eğitim müfettişlerine denetmen unvanı verilemeyeceğini belirten Eğitim Müfettişleri Derneği Başkanı Doğan Ceylan, müfettişlerle denetmenlerin atanma şeklinin farklı olduğunu belirtti. Ceylan, şunları söyledi: Eğitim müfettişleri, yıllardan beridir 4 yıllık bir fakülte bitirip en az 8 yıl mesleki görev yaptıktan sonra kanunların öngördüğü usule göre seçilerek atanmışlardır. Denetmenlerin atanma koşullarında ise 8 yıl çalışma şartı yoktur. Bu atama şekliyle müfettişlerden farklıdırlar. Müfettişlerle denetmenlerin kanundaki statüleri farklıdır. Müfettişlerle denetmenlerin yetki farkı vardır, il müdürüne bağlı olarak milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini de denetlemekle yetkilidirler. Denetmenlerin bu şekilde teftiş yetkisi yoktur.

Denetmenlikle eğitim müfettişliği görevinin de farklı olduğunu belirten Ceylan, Üniversite mezunu yüz binlerce yönetici ve öğretmenin rehberlik ve teftişini yapan eğitim müfettişlerine denetmen unvanın verilmesi büyük hatadır.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.