Son seçim anketinde sürpriz sonuç

Son seçim anketinde sürpriz sonuç

Bugün seçim olsa anketinden zirvede kıyasıya bir yarış gözlenirken, listede sürpriz bir de isim yer aldı...

Artık ayda bir klasikleşen "Son Seçim Anketleri"ne bir yenisi daha eklendi. Ancak bu anketin en çok dikkat çeken yanı ilk kez Mustafa Sarıgül adının bir seçim anketine girmiş olması.

Dünyanın en büyük yatırım bankası olan Merrill Lynch tarafından yapılan anketin sonuçlarını Yeni Çağ yazarı Sabahattin Önkibar TÜSİAD'ın üst düzey bir isminden almış.

Ancak anket bir hafta öncesine ait. Yani anket sonuçlarına Türkiye'nin dört bir yanında patlak veren şiddet olayları ve Tokat'taki 7 şehit yansımamış.

Merrill Lynch tarafından yaptırılan kamuoyu yoklamasının sonuçları:

AK Parti: % 31.7
CHP: %23.7
MHP: %20.1
DTP: %6.4
Mustafa Sarıgül: %4.1
SP: %3.7
DP: %1.7

AK PARTİ'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ

%40'ları görmüş AK Parti, son seçimde (Mart 2009 Yerel Seçimleri) %38 oy almıştı. Bu ankete bakılırsa açılım süreci ve diğer etkenler AK Parti'nin oylarını eritiyor: %31.7 Ancak yine de sağlam bir desteği var.

CHP AYNI YERDE

Açılım sürecindeki tavrının CHP'ye ne kazandırıp ne kaybettireceği merak ediliyordu. Onur Öymen'in sözleri ise Alevi ve Kürtleri CHP'den uzaklaştığı iddialarına neden olmuştu. Bu anket CHP'nin Mart 2009 seçimlerindeki oy oranına yakın olduğunu gösteriyor: %23

MHP DE YÜKSELİŞ VAR..

Açılım sürecinde hükümete en ağır tepkiler MHP'den geliyor. Bu durum milli hassasiyetleri yüksek seçmeni MHP'ye kaydırmış gözüküyor. Son seçimde %16 oy alan MHP, bu ankete göre şu anda %20 seviyesinde.

DTP'DE DEĞİŞİM YOK

Açılım sürecine rağmen DTP'de değişlik yok.. DTP'nin oylarından ne düşme ne de yükselme var. Olası bir seçimde yine ancak bağımsızlarla Meclis'e girebilir.

SARIGÜL "BEN DE VARIM" DİYOR

Bu anket sonuçlarına göre Türkiye'deki son seçim anketi Meclis'i 3 partiden oluşturacak. Ama dikkat çeken isim son siyasi hareketin lideri Mustafa Sarıgül.

Türkiye Değişim Haretketi ile il il dolaşan Mustafa Sarıgül, henüz partisini kurmamış olsa da %4.1'lik oy oranıyla "Ben de varım" diyor.

CİNDORUK NERELERDE ?

Diğer taraftan Anavatan ile Demokrat Parti birlikteliği ankete giremedi bile. Bu sonuçlar gündemde çok eleştirilen DP'yi biraz daha yıpratacağa benziyor.

CHP-MHP KOALİSYON HÜKÜMETİ OLUR MU?

CHP ve MHP'den Mustafa Sarıgül'e oy kayması olmazsa, CHP'nin bu oy oranını yükseletmesi ve MHP'nin mevcut durumunu koruması halinde iki parti için koalisyon iddiaları gündeme gelebilir.

haber3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.