Son Seçim Anketi

Son Seçim Anketi

Sonar Araştırma Şirketi son anket sonucu CHP yükselişte AKP düşüşte


ENSONHABER.com/ÖZEL

Cnntürk ekranlarında yayınlanan Medya Mahallesi'ne konuk olan Sonar Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı, Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkan olmasının ardından yaptıkları ankete ilişkin ip uçlarını açıkladı.

AKP SERT DÜŞÜŞTE
Yarın bir gazetede yayınlanacak ankete ilişkin değerlendirmeler yapan Bayrakçı, 'CHP beklenenden yüksek oranda oy kazandı. AKP oyları yüzde 6-8 oranında düşüş var. Bu düşüş 29 mart yerel seçimleri il genel meclisi sonuçlarına göre yapılan kıyaslamaya göre söylüyorum' dedi.

CHP İSTANBUL VE ANKARA'DA ÖNE GEÇTİ
Bayrakçı'nın en ilginç açıklaması ise CHP'nin İstanbul ve Ankara'da AKP'yi geçtiği açıklamasıydı. Bayrakçı, 'CHP, İstanbul'da AKP'yi geçmiş durumda. Ancak esas önemlisi CHP Ankara'da da AKP'yi geçti. Ankara'daki makas İstanbul'dan daha büyük. CHP'nin Güneydoğu'dan da oy arttırmaya başladığını görüyoruz.

MHP'DEN DE OY ALACAK
Öte yandan CHP İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinden de oy arttırırsa ciddi bir başarı kazanacak gibi görünüyor. CHP, kemikleşmiş MHP tabanından olmasa da arada duran MHP oylarını da kendisine çekmeye başladı' diye konuştu.

AKP'li şirketler de bu sonuçlara yakın bir sonuca ulaştı
Bayrakçı, AKP'ye yakın iki araştırma şirketinin yaptıkları son araştırmada da benzer sonuçların çıktığını ileri sürerken, bugün gazetelere yansıyan GENAR araştırmasında sadece Anayasa Değişiklik Paketi konusunun yer alması dikkat çekiciydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum