Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yargılanacak

Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yargılanacak

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama

Söğüt İlçesine atandığı günden bu yana Türk Eğitim-Sen üyelerine sendikalarından istifa etmeleri ve Eğitim Bir Sen’e üye olmaları yönünde baskısı olan, 28 Nisan 2012 tarihinde yapılan İLKSAN delege seçimleri öncesi de oy kullanacak kişileri makamına çağırarak Eğitim bir senin adayı olan Bekir KEBELİ'ye oy vermeleri konusunda tehditlerde bulunan Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş UÇKUN hakkında, Türk Eğitim-Sen olarak suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Türk Eğitim-Sen olarak yapmış olduğumuz suç duyurusu ve “mağdur eğitim çalışanlarının beyanları” incelendikten sonra Söğüt Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu, Bektaş UÇKUN hakkında soruşturma izni vermiştir.

 

İdare kurulunca “Ön inceleme dosyasından da anlaşılacağı üzere şüpheli Bektaş UÇKUN'un itham edilen sendikal faaliyetleri engellediği suçunu işlediği ve fiilinin Türk Ceza Kanununun 118/1. maddesi kapsamına girdiği, amirlik yetki ve sıfatını kullanarak öğretmenleri tek tek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde makamına çağırıp bireysel görüşmelerle ilçede yapılan İLKSAN delege seçimlerinde aday olan Bekir KEBELİ'nin desteklenmesini istediği, bu amaçla makamının ve görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği ve görevini kötüye kullanmak fiilinin faili durumunda olduğu, fiilinin TCK'nın 257/1. maddesi kapsamına girdiği sonucuna ulaşıldığından, 4483 sayılı yasa gereği soruşturma izni verilmesine karar verildi” Gerekçesi ile bu kişi hakkında Sendikal Faaliyetleri Engelleme ve Görevi Kötüye Kullanma suçundan toplamda beş yıla kadar yargılanması için soruşturma izni verilmiştir.  

 

Bu karar göstermiştir ki baskı ve tehdide maruz kalan eğitim çalışanlarının bu suçun failleri karşısında eğilmeden durmaları, bu kişilerin cezalandırılması ve ayaklarını denk almaları için yeterlidir.

 

Haddini aşan ve maiyyetinde bulunan kişilerin gerçek iradesi ile oynayan bu gibi kişiler hakkında Türk Eğitim-Sen olarak işlemlerimiz devam edecektir. Adaletin er geç tecelli edeceği bu vaka ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu vaka göstermiştir ki üyelerimizin iradesini fesada uğratan tüm yetkililerin ne ile karşılaşacaklarını görmeleri kendi şeref ve onurları için önem arz etmektedir.

 

İlgili Karar İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.