Şırnak'ta çatışma: 3 şehit

Şırnak'ta çatışma: 3 şehit

Şırnak'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında sabah meydana gelen çatışmada bir Piyade Uzman Çavuş, bir Piyade er ve bir Geçici Köy Korucusu şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sabah 05.45'te Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup terörist tarafından açılan ateş sonucu; 1 Piyade Uzman Çavuş ve 1 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit oldu, üç askeri personel yaralandı. Ancak yaralanan askeri personelden birinin ölmesi sonucu şehit sayısı 3'e yükseldi. Yaralı iki askeri personel, hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 05.45 sıralarında Şırnak'ın Güneyçam köyü Gevenli Tepe üs bölgesinden yol emniyeti için çıkan birliğe bir gruba teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu hatırlatılarak, ''Açılan ateş sonucu bir piyade uzman çavuş, bir piyade er ile bir geçici köy korucusu şehit olmuş, iki askeri personel yaralanmıştır. Yaralılar helikopterle Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir'' denildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda da, çatışmada yaralandığı bildirilen üç askeri personelden birisinin, yapılan tüm müdahalelere rağmen, bugün öğle saatlerinde kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi.

HAKKARİ'DE TACİZ ATEŞİ
Hakkari'de teröristlerin taciz ateşi sonucu 3 askerin yaralandığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince dün 09.20'de yapılan faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralı personel tedavi altına alındı.

Mardin'in Savur ilçesi Serenli köyü bölgesinde de, teröristlerce yola döşenmiş el yapımı mayın, dün saat 10.40'da askeri aracın geçtiği anda infilak etti. Araçta hafif hasar meydana geldi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL BAŞBUĞ'A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta bir asker ve bir geçici köy korucusunun şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı diledi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada Erdoğan'ın, Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda bir askerin ve bir geçici köy korucusunun şehit olması nedeniyle, Orgeneral Başbuğ'a bir başsağlığı telgrafı göndererek, üzüntülerini bildirdiği, yaralı askerler için de acil şifalar dileğinde bulunduğu kaydedildi.

"TERÖR SALDIRILARININ ARTMASI BİZİ ÜLKEMİZ ADINA ENDİŞELENDİRMEKTEDİR''

DSP Genel Başkanı Masum Türker, son dönemde terör saldırılarının artmasının kendilerini ülke adına endişelendirdiğini belirtti.

Türker, Şırnak'ta teröristlerce açılan ateş sonucu bir asker ve bir geçici köy korucusunun şehit olması dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajında, Hükümete, partiler arası diyalogla terör sorununu değerlendirmeye alma çağrısında bulunan Türker, şunları kaydetti:

''Ülkemizi korumak için canlarını ortaya koyan vatan evlatlarımızın hain bir saldırı sonucu şehit olması bizi derin bir üzüntüye boğdu. Terörün bir kez daha çirkin yüzünü gösterdiği bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Son dönemde terör saldırılarının artması, sadece Mayıs ayında on şehit vermemiz, bizi ülkemiz adına endişelendirmektedir. Hükümet terörle mücadele konusunda acilen özel bir süreç başlatmalı. Eğer Hükümet terörün üstesinden gelemiyorsa, partiler arası diyalogla terör sorunu değerlendirmeye alınmalı. Vatani görevi başında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.''
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.