‘Sınırları polisler koruyacak’ mesajı

‘Sınırları polisler koruyacak’ mesajı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir polis meslek yüksekokulunun, tamamen sınır yönetimi meslek yüksekokulu olarak eğitim vereceğini ifade ederek sınırları polisin koruyacağı mesajını verdi

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Atalay, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum müdürleri, meslek odaları, basın kuruluşu temsilcileri, ilçe kaymakamları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Atalay yaptığı konuşmada, sınırda oluşturulacak güvenlik birimine değindi. Atalay, şunları söyledi.
“Yeni sınır güvenliği birimi diye kastedilen husus şöyledir. Şu anda sınırlarımızı asker koruyor. Ama bizim Avrupa Birliği sürecinde yapmamız gereken sivil, İçişleri Bakanlığına bağlı, yeni bir sınır kolluk birimi kurmamızdır. Bunu bütün AB ülkeleri yaptı. Bizim de Avrupa Birliği müzakere sürecimizde özellikle 24. faslın açılması için bu gerekli. Şu anda entegre sınır yönetimi diye bir
sistem üzerinde çalışıyoruz. Başbakanımızın genelgesi yayınlandı. İçişleri Bakanlığı'nda koordinasyon birimi kuruldu. 2010 yılı sonuna kadar bunun tasarısını Meclise göndermemiz gerekiyor.”
Yeni bir kolluk birimi oluşacağını vurgulayan Bakan Atalay, bunun için Polis Akademisinde yeni bir birim açtıklarını, bu yıl da bir polis meslek yüksekokulunun, tamamen sınır yönetimi meslek yüksekokulu olarak eğitim vereceğini söyledi. Bunun için personel yetiştirdiklerini anlatan Bakan Atalay, böylece farklı sivil yapıda, sınır yönetiminin eğitimini almış profesyonel ekip yetiştireceklerini ifade etti.
Toplantıya, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve muhtarlar da katıldı.


Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.