Silivri’dekiler de mail’den yatıyorlar

Silivri’dekiler de mail’den yatıyorlar

Bu sebepten dolayı bugün Silivri'de 100'den fazla insan yatmaktadır.

Bu sebepten dolayı bugün Silivri’de 100’den fazla insan yatmaktadır. Bu insanlar, bilgisayar ve telefonlarından kendilerine ait olmayan elektronik postalar atıldı diye suçlanmaktadır. Başbakan Erdoğan bu olayla ilgili Bakan Yazıcı’yı savunmaktadır. Silivri’de aynı durumla ilgili suçlananlara neden sahip çıkmamaktadır?CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve Ergenekon davası avukatlarından Celal Ülgen, Silivri tutuklularının Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nınkine benzer e-mail’ler yüzünden yıllardır hapis yattığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Batum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YGS ile ilgili olarak bir bakanın elektronik postayla yeğenine torpil yapılmasını istediğini bildirmesinin ardından yaşananlara ilişkin şöyle dedi: “Bakan Yazıcı, kendisi ‘Bu isim benim’ demiştir. Daha da şaşırtıcı olanı ise elektronik postanın kendi adına atılmış sahte olduğunu ifade etmesidir. Sormak istiyorum, bu elektronik posta kimin bilgisayarından kim tarafından atılmıştır? Bu sebepten dolayı bugün Silivri’de 100’den fazla insan yatmaktadır. Bu insanlar, bilgisayar ve telefonlarından kendilerine ait olmayan elektronik postalar atıldı diye suçlanmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu olayla ilgili ÖSYM Başkanı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’yı savunmaktadır. Silivri’de aynı durumla ilgili suçlananlara neden sahip çıkmamaktadır?”

3 yıldır tutuklular

Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un da aralarında bulunduğu 25’i tutuklu 117 sanıklı İkinci Ergenekon Davası’na dün devam edildi. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 121’inci duruşmada çapraz sorgusu biten tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatı Celal Ülgen savunma yaptı. Ülgen, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, ÖSYM Başkanı’na mail gönderdiği iddialarına değinerek şöyle dedi: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanı Hayati Yazıcı’yla ilgili açıklama yaparak ‘Onun adına mail oluşturulmuş. Herkesle ilgili böyle bir oyun yapılabilir, mail atılabilir. Allah korusun, Facebook’ta adınıza hesap açarlar, yanına iki de kadın resmi koyarlar, yayımlarlar. Dikkat edin, teknoloji çok ilerledi’ dedi. Buradaki insanlar bu yüzden tutuklandılar. 3 yıldan beri tutuklu yargılanıyorlar. Teknolojinin olumsuzluklarından yararlanmak için Başbakan mı olmak lazım?”

Keşke PKK’ya esir düşseydim

Sanık Levent Göktaş da, savunmasının son bölümünde, “2.5 aydır göğsümdeki 3 kahramanlık madalyasıyla tecrit hücresinde kalıyorum. Böyle bir hücrede kalmaktansa keşke PKK’nın elinde esir olsaydım. Hiç olmazsa düşmanımı bilirdim. Şu an düşmanım kim belli değil” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.