Sigarayı bırak, Bağ- Kur'dan emekli ol...

Sigarayı bırak, Bağ- Kur'dan emekli ol...

Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Duran Cesur, sosyal güvencesi olmayıp köyde ikamet eden ve sigara içen vatandaşların sigaraya verdikleri para ile Bağ-Kur'dan emekli olabileceğini söyledi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, SGK Müdürlüğü tarafından 'Sigara öldürür, sigorta hayat kurtarır. Kurtuluş için haydi SGK'ya' kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde, Sarıkaya ilçesine bağlı Karayagup beldesini ziyaret eden SGK Yozgat İl Müdürü Duran Cesur, Sarıkaya Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü İsmet Çağlayan ve SGK görevlileri, beldede evleri tek tek dolaşarak, başlattıkları kampanya hakkında köylü vatandaşlara bilgi verdi.

SGK Yozgat İl Müdürü Duran Cesur, yaptığı açıklamada, köyde sosyal güvencesi olmayan, üstelik sigara kullanan vatandaşların sigaraya verdikleri para ile Bağ-Kur'dan emekli olabileceklerini vurguladı. Cesur, "Bu kampanya, köylü vatandaşlarımız açısından son derece önemli bir kampanyadır. Müdürlük olarak biz de bu kampanyaya destek veriyoruz, yapılan çalışmalara katılıyoruz. Başlatılan kampanya gerçekten çok güzel bir kampanyadır. Hem vatandaş sigaradan kurtuluyor hem de bir sosyal güvenceye kavuşuyor. Vatandaşlarımız, bu konuda gerçekten bilinçli olarak sigarayı bırakırlarsa, hem sağlığına zarar vermekten kurtulur. Hem de olası sağlık sorunlarının tedavisinin yanı sıra ömür boyu hayatlarını sigorta altına almış olur. Bu kampanya, Sarıkaya ilçemizde başarılı olursa diğer ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız." dedi.

SGK Sarıkaya Merkez Müdürü İsmet Çağlayan ise köylerde çiftçilerin birçoğunun sosyal güvencesinin olmadığını ifade etti. Çağlayan, şunları ifade etti: "Köyde çiftçimizin birçoğu Bağ-Kur primini ödeyemiyor. Ve üstelik bu vatandaşlarımızın tamamına yakını da sigara içiyor. Bir hesap yapıldığında sigaranın günlük maliyeti ortalama 5 TL, aylık ise 150 TL tutuyor. Çiftçi Bağ-Kur primi ise aylık 152.93 TL'dir. Bu düşünce ile hareket ederek 'Sigara öldürür, sigorta hayat kurtarır. Kurtuluş için haydi SGK'ya kampanyasını başlattık. Daha önce Kadıgüllü köyüne gittik ve kampanyamız büyük ilgi gördü. Bugün de Karayagup beldemize geldik. Vatandaşlarımızın çoğu bu kampanyaya destek veriyor. Kampanya ile vatandaşımız hem sigaradan kurtulup sağlığına kavuşacak hem de bir sosyal güvencesi olacak. Köyümüzde vatandaşlarımızdan sigarayı bırakma sözü aldık. İnşallah vatandaşlarımız sigarayı bırakarak kendi sağlığı ve geleceği için kampanyamıza destek verirler."

Karayagup beldesinden Metin Nurlu isimli vatandaş, kendisinin Bağ-Kur'lu olduğunu ancak ödeyemediğini ifade ederek, "Bu kampanya geçekten çok güzel. Hem bizi sağlığımıza kavuşturuyor hem de Bağ-Kur primimiz ödenmiş oluyor. İnşallah sigarayı bugünden itibaren bırakıp Bağ-Kur primimi yatıracağım." diye konuştu.



takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.