Sigaradan Sonra Silah Görüntüleri De Buzlanacak

Sigaradan Sonra Silah Görüntüleri De Buzlanacak

AK Partili Nevzat Pakdil, dizilerin "silahlanmaya" teşvik ettiğini belirterek, önlem alınmasını istedi.

Kamuoyunda “Teksas Yasası” olarak nitelendirilen silah tasarısı tartışmaları sürüyor. TBMM Başkanvekili, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilli Nevzat Pakdil, televizyon dizilerinin insanları “silahlanmaya ” teşvik ettiğini belirterek, buna karşı önlem alınmasını istedi.

SİGARA MUAMELESİ
“Diziler topluma kötü örnek oluyor” ifadesini kullanan Pakdil, “Dizilerde şakır şakır insanlar birbirini öldürüyor. Buna kesinlikle önlem alınması lazım. Bu şiddetin özendirilmesi doğru bir şey değildir. Toplum bir şiddet sarmalına sürüklenmemelidir. Toplumu bu badireden kurtarmak lazım” dedi.

Dizilerde şiddeti uygulayan kişilerin kahramanlaştırılmasının ayrı bir sorun olduğunu vurgulayan Pakdil, “İster yerli, ister yabancı dizilerde silahlı kişilerin kahramanlaştırılması böyle bir mit haline getirilmesi hepten yeni nesli oraya doğru yöneltiyor. Şiddet eğilimi olan çocuklar bu aktörleri kendisine örnek alıyor, ona özeniyor” diye konuştu.

Pakdil'in önerisine, TBMM Silah Tasarısı Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Sivas Milletvekilli Selami Uzun'dan destek geldi. Uzun, dizilerde oyuncak da olsa silahların sigara gibi buzlanarak gösterilmesi konusunda düzenleme yapılmasını önerdi.

Üç tabancası, bir de av tüfeği olduğunu anlatan Uzun, “Gençliğimde bir güvercin vurdum, saçma bir gözünden girip öbüründen çıktı. Kuş ölmemişti, çok üzüldüm. O günden sonra hiçbir canlıya ateş açmadım. Çocuklarımın silah kültürü yok. Evde silah olduğundan haberleri bile yok. Herkes benim gibi davranırsa, çocuklara silahları göstermezse sorun kalmaz” diye konuştu.
haber 365

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum