Sigara terörden bile zararlı

Sigara terörden bile zararlı

Erdoğan: Hem kurusu, hem sulusu hepsine karşıyız. Sigara terörden daha sinsi bir tehlikedir. İnsanımızın cebinde taşıdığı ölüm makinesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sigara yasağı yüzünden işletmelerin kapanmak zorunda kalmasından şikâyet eedenlere “Bazı yerlerde 'efendim dükkânlarımız kapanıyor, restoranlarımız kapanıyor, şöyle oluyor, böyle oluyor' deniliyor. Bunların hepsi züğürt tesellisi. Yok böyle bir şey. O kadar kapanıyorsa bir misli fazlası açılıyor” dedi. Yeşilay da, “Sigara terörden bile daha zararlı. Tütünle mücadele terörle mücadele kadar önemli” diyen Erdoğan'a yasayla ilgili ödül verdi.
Erdoğan, Yeşilay'ın düzenlediği “Kapalı Alanlarda Tütün Ürünlerinin Kullanımını Engelleyen Yasanın Kabul Edilişinin İkinci Yıldönümü Ödül Töreni”ne katıldı. Sigara ile mücadelede kararlı olduklarını belirten Erdoğan özetle şu mesajları verdi:
- Medyada veya çeşitli platformlarda zaman zaman 'Başbakan sigara içmediği için başkalarının da sigara içmesini istemiyor' denildiğine şahit oluyorum. Elbette aktif bir kullanıcı olmadığım gibi pasif bir kullanıcı da olmak istemiyorum. Yanı başımda sigara içilmesinden rahatsız oluyorum. Buna kimsenin hakkı yok.
- Ana muhalefet partisinin iki milletvekili ne yazık ki komisyonda tekrar yeni bir önerge vermek suretiyle bu yasayla ilgili değişiklik talebinde bulunuyorlar. İktidarımız döneminde böyle bir değişikliğe asla müsaade etmeyiz. Bu karar verilmiştir, yasa çıkmıştır ve bu iş bitmiştir.
- Bazı yerlerde, 'efendim dükkânlarımız kapanıyor, restoranlarımız kapanıyor, şöyle oluyor, böyle oluyor' deniliyor. Bunların hepsi züğürt tesellisi. Kapanan şirketler vardır, başarılı olmazsan kapanırsın.



SİGARALARI YİNE TOPLADI:
Başbakan Erdoğan, tören sonrasında katılımcı iki kadınla sohbet etti. Aynur Kaplan'dan sigara paketini alan Erdoğan, üzerine adını, soyadını, telefon numarasını, tarihi yazarak imza atmasını istedi. “Hayırlı olsun” diyerek paketi Özel Kalem Müdür Yardımcısı'na verdi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.