Sicilya Heyeti'nin Ankara Ziyareti

Sicilya Heyeti'nin Ankara Ziyareti

Sicilya Heyeti'nin Ankara Ziyareti

25 Ekim 2011 Salı günü Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında, öğretmenlerin hizmetiçi eğitimlerine yönelik oluşturulan yeni politikaların geliştirilmesi amacıyla İtalya’nın Sicilya eyaletinden bir heyet, Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’ı ziyaret etti.     

 Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, öğretmenlerin hizmetiçi eğitimi amacıyla gelen heyetin ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade ederek; Ankara’daki okul, öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında genel bir bilgi verdi. Aydoğan, 5 milyon nüfuslu Ankara’da özel okulların devlet okullarına göre oranının az olduğunu, devlet okulların da öğrenci sayılarının 2000-2500’e kadar ulaştığını açıkladı. Ankara’da her yıl yaklaşık 300 bin kursiyere çeşitli alanlarda kurslar verildiği söyleyerek öğretmenlerimiz için hizmetiçi eğitimin çok önemli bir konu olduğunu belirtti. Aydoğan konuşmasının devamında; "Ulusal ve uluslararası projeler önceliklerimiz arasındadır ve bu projelerde ilimiz ilk sıradadır." dedi. Ayrıca liseye giden öğrenci oranının % 90, lise öğrenimini yarıda bırakanların oranının da % 10 olduğu bilgisini veren Aydoğan, bu sayının aşağılara düşmesi için çalışıldığını söyledi.

 Sicilya Eyaleti Eğitim Sorumlusu Dr. Rosario Leone toplantının amacı ve ülkesinin eğitim sistemi hakkında genel bir bilgi verdi. Sicilya’da okulu bırakma oranının Ankara istatistiklerine oranla arttığını, bunun da ekonomik krizden kaynaklandığını ifade ederek, bu oranın düşmesi için ilimizin projelerine önem verdiklerini ve bilgi almayı amaçladıklarını söyledi.

 Toplantıya Palermo Belediyesi Eğitim Departmanında görevli Sergio Forcıerı, Licia Romano, Angelo Ganci, öğretmen dil projeleri hakkında çalışan Antonina Raınerı, öğrenim hareketliliği departmanı başkanı Alessandro Imborgia ve öğretmen Carlo Columba katıldılar.

 Toplantının sonunda Sicilya Eyaleti Eğitim Başkanı Dr. Rosario Leone Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’a; dünyada sadece birkaç basımı bulunan, yiyeceklerin korunmasında kullanılan kağıda basılmış, 50-60 yıllık Sicilya dilinde bir kitap armağan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.