Sıcaklıklar hızla düşüyor, kar geliyor

Sıcaklıklar hızla düşüyor, kar geliyor

Ilık başlayan ocak ayında, bu hafta sıcaklıklar hızla düşecek. Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 5 - 7 derece azalacak. bir çok bölgede hafta yağışlı geçecek. Haftanın ikinci yarısı yine kar yağışı geliyor.

 

Ilık başlayan ocak ayında, bu hafta sıcaklıklar hızla düşerek, mevsim ortlamasına kadar gerileyecek ve bir çok bölgede bu hafta yağışlı geçecek. Haftanın ikinci yarısı doğu bölgelere yine kar yağışı geliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 5 - 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde iç bölgelerin yüksekleri ile öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolunun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmaranın güney ve doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da bu hafta sıcaklık her gün biraz düşecek. Bugün hafif yağmur var ama güneş de görülebilecek, yarın hava daha kapalı ve soğuk, Çarşamba'dan itibaren yağmur daha uzun sağanaklar şeklinde yağacak.

Ankara yağışlı, İzmir'de yağmur gün içinde hafifleyecek ve güneş görülecek. Bursa soğuyor, Uludağ hafif kar yağışlı, Adana bir ara yağmurlu olacak.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Marmara genelindeki geceki yağış bugün Bursa, Kocaeli, Sakarya arasında etkili. Trakya'dan başlayarak güneş görülüyor. Haftanın ikinci yarısı daha soğuk hava ve daha uzun süreli yağışlar olacak.

İç Anadolu'da bugün hava 6 derece birden soğudu, bölge genelinde sağanak yağmur etkili, Sivas'ta bu akşama doğru kar yağışı da görülebilir. Yarın bölgede çok zayıf yağışlar olacak.

Bugün Ege de soğuyor, geceki yağış, sabah sürse de, gün ortası kıyılarda güneş görülebilecek. Yarın Güney Ege'de, Çarşamba ise Ege'nin tüm kentlerde yine yağış var.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da bugün kısa süreli yağmurla, beraber güneşte görülüyor. Ancak yarından itibaren güneyde hava daha kapalı ve soğuk olacak, Çarşamba daha kuvvetli sağanaklar başlayacak.

Doğu Anadolu akşam bulutlanacak ve Malatya'ya yağmur gelecek. Gece Erzurum-Kars, Ağrı arasında oluşan dondurucu soğuk, bu gece havanın bulutlanmasıyla hafifleyecek. Çarşamba bu bölgeye yine kar geliyor.

Batı Kradeniz bugün en çok soğuyan bölge: sıcaklık 7-8 derece birden düştü ve yağış gündüz Bolu'dan-Samsun'a,  akşam ise Rize'ye kadar kuvvetli yağacak, Bolu ve Karabük'ün dağlarında ise kar bekleniyor.

UYARILAR
Kuvvetli rüzgar uyarısı:

Rüzgarın; sabah saatlerinde Marmaranın güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Buzlanma ve don olayı ile birlikte sis uyarısı:

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, v.b.) başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

NTV-Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.